);

Om déze 5 redenen is het leuk om te wandelen

Om déze 5 redenen is het leuk om te wandelen

Je hoeft de deur maar achter je dicht te trekken en je kunt op pad gaan: maak regelmatig een flinke wandeling! Wandelen is een geliefde vorm van beweging – en dat is niet gek. Er zitten namelijk veel voordelen aan het nemen van de benenwagen. Benieuwd naar goede wandelredenen? Lees dan verder.

 

Nieuwe omgevingen ontdekken

De wereld is op z’n mooist als je erdoorheen wandelt! Op de fiets of in de auto zie je alles immers een stuk gehaaster. Met een wandeling kun je écht de tijd nemen om de omgeving in je op te nemen. Probeer daarom niet steeds dezelfde route te wandelen, maar probeer hierin te variëren. Je kunt zelfs een uitstapje maken om in een bepaald gebied te gaan wandelen. Dat houdt het uitdagend! Leg in Nederland bijvoorbeeld een wandelroute af in iedere provincie. En vergeet de Waddeneilanden niet, waar je heerlijk kunt wandelen – door de duinen natuurlijk. Om je tripje compleet te maken, kun je er uiteten gaan in een mooi restaurant Ameland. Van het wandelen krijg je immers flinke trek! Wil je een eiland helemaal ontdekken, door alle straten af te vinken? Boek dan een overnachting in een Ameland hotel, zodat je er genoeg tijd voor hebt.

 

Lekker in beweging

Wandelen heeft uiteraard ook voordelen voor de gezondheid. Het is hartstikke gezond om een flink stuk te wandelen! Zeker als je dit regelmatig doet, geniet je van de gezondheidsvoordelen. Je voelt je fit, je conditie verbetert en je verbrandt calorieën. Ook de buitenlucht doet je goed.

 

Je hoofd leegmaken

Wandelen wordt gezien als dé manier om je hoofd leeg te maken. Ideaal dus als je het druk hebt of als je stress ervaart. Neem gedurende je werkdag bijvoorbeeld ook zeker de tijd voor een wandeling – al is het maar een klein blokje om. Tijdens zo’n wandeling hoef je even nergens aan te denken, of kun je juist je gedachten op een rijtje krijgen.

 

Goed voor het humeur

Met een wandeling maak je niet alleen je hoofd leeg, maar werk je ook nog eens aan je humeur! Zo kun je je weer een stuk vrolijker voelen na een wandeling, als je eerder op de dag wat somber was. Probeer daarom zeker om even de deur uit te gaan als je een baaldag hebt.

 

Gezellig samen wandelen

Wandelen wordt ook absoluut gezien als een gezellige bezigheid, als je samen met iemand op pad gaat. Ga op zoek naar een vast wandelmaatje – iemand die je al kent bijvoorbeeld, of juist iemand die je via het wandelen leert kennen. Je kunt ook steeds weer iemand anders vragen om een stuk mee te wandelen. Het is maar net wat jij het leukst vindt: er zijn in ieder geval altijd wel kennissen voor te porren. Tijdens een wandeling is er de tijd voor een uitgebreid gesprek, en kan er met aandacht naar elkaar worden geluisterd. Dat is mooi!

 

De leukste cadeautjes voor je man

De leukste cadeautjes voor je man

Je kent je man waarschijnlijk door en door, dus waarom is het dan toch zo moeilijk om het perfecte cadeau voor hem te vinden? In het verleden…

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Je zou misschien denken dat een luxe badkamer alleen geschikt is voor mensen zonder kinderen of voor degenen wiens kinderen al volwassen zijn.…

Avontuurlijke vakantie met het gezin? Denk aan IJsland!

Avontuurlijke vakantie met het…

Op vakantie met het gezin? Bij het kiezen van een gezinsvakantie gaan de meeste mensen toch voor veilig. Een weekendje Terschelling of kamperen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.