);

5 ideeën om te doen tijdens een vakantie

5 ideeën om te doen tijdens een vakantie

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat die laatste zondag aanbrak. De laatste zondag van de heerlijke lome zomervakantie. Dagen die zich aaneen regen zonder dat er echt iets moest. “Niks moet, niksen mag”.  Die zondag stond rood omcirkeld. Want daarna kwam de ‘eerste’ maandag en moesten we weer: school en werk. Dat moeten gold vooral voor mama. De kinderen hadden er zoveel zin in! Heerlijk om te ervaren.

Inmiddels rijgen de dagen zich weer aaneen en moet er weer van alles. En toch vliegt de tijd want het is alweer herfstvakantie! Ik kan niet wachten en bruis weer van de ideeën om te gaan doen met mijn meiden. Voor wie nog niet bruist, heb ik wat ideeën op een rijtje gezet:

 

Ga sporten!

In mijn regio kennen we “Sjors Sportief”. Via deze organisatie kunnen kinderen kennis maken met diverse sporten in hun woonplaats. Mijn dochters gaan onder andere een lesje skiën en een lesje ‘freerunnen’. Leerzaam, sportief en lowbudget. En wie weet ontdekken we een verborgen talent bij onze meiden.

 

Is er een food festival in de buurt?

Ga er heen! Afgelopen zondag hebben we zelf een Turks foodfestival bezocht. Leuk om te zien hoe onze meisjes een keuze maken uit de gerechtjes die zijn bereid door de Turkse dames die hun waar zelf staan aan te prijzen en ons alles laten proeven.. Integratie en nieuwe smaakervaringen in één.

 

Kijk hier voor een overzicht van Foodfestivals door heel Nederland

 

buitenspeeltuin Hullie

 

Ga naar Hullie!

Een begrip in Uden en wijde omgeving. Een heerlijke indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen ontdekken en spelen in diverse ruimtes. Ook zijn er heel veel zitplaatsen voor de ouders (dichtbij of juist ver weg van het speelgedeelte) en een echt goede keuken (geen standaard speeltuinvoedsel). Mocht het droog weer zijn en mochten de kinderen nog energie over hebben (ik verwacht van niet) dan is het tegenovergelegen natuurgebied De Bedafse Bergen een aanrader. Heerlijk ravotten in het duinzand.

Ga naar Hullie.nl voor meer informatie. 

 

Bezoek een monument in je eigen omgeving

Dit is zo leuk en leerzaam. Zo hebben wij laatst een molen bezocht. De kinderen mochten helemaal naar boven klimmen en zo zien hoe graan gemalen wordt. Op de ouderwetse manier, niet erg arbotechnisch verantwoord volgens mama. Maar het feit dat de hele hoge steile trap zo wiebelt maakt het voor hen alleen maar interessanter. Vervolgens een zakje meel mee naar huis voor een brood of cake dus thuis aansluitend ook lekker aan de slag met elkaar.

dijken en rivieren

 

Dijken en Rivieren

Maak eens een rondje met de auto (of fiets, als je het geluk hebt er in de buurt te wonen) over een rivierdijk. Deze zijn zo prachtig. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving  Ochten/Dodewaard waar diverse struinroutes zijn uitgezet. Zoek een plekje voor de auto en ga waar mogelijk eens van het gebaande pad. Struin lekker even rond op de verborgen strandjes. Misschien vind je wel een fles met een geheime brief?  Stop tenslotte voor een hapje en drankje bij een leuk restaurantje. Een pannenkoek of een ijsje gaat er altijd in!

Hebben jullie zelf nog tips: Ik hoor ze heel graag!

En heb je geen tips en ook geen zin. Ook deze vakantie geldt: “Niks moet, niksen mag”.

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

Ergens vond ik het altijd wel een romantisch idee. De kinderen thuis les geven. Ik begreep nooit goed dat het ‘zo maar’ (vast niet zo maar)…

Leuke uitjes in Gelderland voor het hele gezin

Leuke uitjes in Gelderland voor…

De herfst is echt begonnen. Zondagen binnen zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Ik hou van de herfst maar dit is wel heel veel…

De leukste Herfstvakantie uitjes in Brabant

De leukste Herfstvakantie uitjes…

Hoewel voor mijn gevoel de zomervakantie nog nauwelijks voorbij is, staat de herfstvakantie al weer voor de deur. En wat een heerlijk seizoen…

Mijn naam is Edith, ik ben 43 jaar en ik ben mama van twee lieve pientere meiden (2009 en 2011). Ik werk freelance als adviseur, trainer en coach binnen de arbodienstverlening. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij van groot belang dus ik probeer me daar meer op toe te gaan leggen. Schrijven hoort daar ook bij! Maar dat is ook vooral wat ik zelf heel graag doe.

Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin. We gaan graag op pad met elkaar om dingen te ontdekken en te doen! Als ik me-time heb dan vind ik het fijn om zo maar wat te rommelen in huis, te lezen, een voetbalwedstrijd of het theater te bezoeken. En oké… ik geef het toe… ik vind shoppen ook heel erg leuk! Voor mezelf, maar vooral ook voor de kids. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.