);

De zwangere buik van: Minke

De zwangere buik van: Minke

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan: Minke, die haar mooie beschilderde buik toont.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Hier was ik 32 weken zwanger van de tweede. De belly paint is gemaakt door mijn schoonzusje, die heel mooie beschilderde buiken maakt met Made Creatives.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

De zwangerschap ging heel snel. Toch vond ik het ook erg zwaar. We hadden al een zoontje rond lopen die graag zijn aandacht wilde. Daarnaast had ik ook veel meer klachten, maagzuur en vocht vast houden bijvoorbeeld. 

 

Was je misselijk in het begin?

Ja, heel erg helaas. Ik moest echt mijn maag stabiel houden zodat ik er het minst last van had. Dat is lastig als je nog een ondernemende peuter hebt rondlopen. Ik kreeg wel medicatie voor de misselijkheid, maar deze haalde alleen de ergste kantjes eraf en nam het niet weg. Een hogere dosis kon niet, i.v.m. de zwangerschap dus we hoopten dat het snel voorbij zou zijn. Gelukkig werd het met 16 weken minder.  

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik hou niet van cola, maar tijdens de zwangerschap vond ik dat heerlijk. Ook de bowl van mijn schoonvader was heerlijk. In het begin van de zwangerschap at ik vooral veel koek, chips en friet. Dit bleef tenminste binnen en ik werd er gek genoeg niet misselijk van. Verder viel het wel mee qua rare dingen om te eten. 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Met 39 weken en 2 dagen is ons dochtertje geboren. 

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Het was een geplande keizersnede. Wel een natuurlijke keizersnede, waarbij ze op mijn buik werd gelegd na haar geboorte. We hebben voor de keizersnede gekozen nadat de bevalling van ons zoontje een nare ervaring is geweest voor mij en eindigde in een spoed keizersnede.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Wij wisten al dat we een dochter kregen en hadden dit ook al verteld. We vonden het leuk om alles te kunnen inrichten naar geslacht. De babykamer veranderde weinig, maar de kleertjes en accessoires waren wel allemaal voor een meisje en veel roze.  

 

Welke naam heeft ze?

Ze heet Nola.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Nee, ik zou nu niet iets anders doen. Ik heb veel geleerd van de zwangerschap en bevalling van ons zoontje. Dat heb ik meegenomen in deze zwangerschap en daar hebben we naar gehandeld. Ik heb meer op mijn strepen gestaan en gedaan wat ik wilde. Ook bij de gynaecoloog en andere medische specialisten stond ik op mijn strepen dat het ging zoals ik het graag wilde. Uiteraard zijn er uitzonderingen mogelijk met spoed en dat het niet zou gaan met ons kindje. Gelukkig is dit niet gebeurd.

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Volg je eigen gevoel. Dat is namelijk in veel gevallen een hele goede raadgever. Daarbij kun je beter een keer teveel bellen dan een keer te weinig. Als je twijfelt gewoon bellen, daar is de verloskundige of gynaecoloog voor. Geniet van het mooie, bijzonder, nieuwe leven dat in je buik groeit. Het is zo bijzonder om mee te maken.  

 

Dank je wel voor dit interview Minke! Meer weten over Minke? Ze blogt op haar website Mama Minke en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 1

  1. Joyce

    jan 31, 2016 at 08:58

    Leuk om te lezen Minke! We hebben natuurlijk veel contact gehad tijdens je zwangerschap, maar om het zo nog eens te lezen is echt leuk! :)



This thread has been closed from taking new comments.