Dag van de couveuse ouders 2016

Dag van de couveuse ouders 2016

Zondag 1 mei is het Dag van de couveuse ouders. Een dag die ik, met een prematuur geboren dochter in huis, niet voorbij laat gaan zonder een kaarsje te branden voor die 42 kindjes die per dag in Nederland prematuur geboren worden. Maar ook voor de kindjes die om wat voor reden dan ook met een moeilijke start in de couveuse belanden. En voor hun ouders natuurlijk, want het is vreselijk je pasgeboren kindje achter te moeten laten in het ziekenhuis. Ik weet er alles van.

Ik denk 1 mei even aan jou mama. Aan je wanhoop, je machteloosheid en aan de liefde en bezorgdheid om je kind. Ik hoop dat je kindje het goed zal doen en je hem of haar over een paar weken mee naar huis mag nemen, zoals ik dat na 6 weken ziekenhuis mocht doen. Ik hoop dat je familie en vrienden hebt die je bijstaan en steunen waar nodig. Dat je erover kunt praten als je daar behoefte aan hebt en een schouder hebt om op uit te huilen.

Misschien kolf je je helemaal suf, want dat is zo’n beetje het enige wat je kunt doen op dit moment. Maar is dat niet gelukt, voel je dan niet schuldig en laat je niets aanpraten. Je hebt het al zwaar genoeg. Er is niets belangrijker dan jij en je kind.

Zoek je gelijkgestemden, kijk dan eens op deze Facebookgroepen voor ouders van prematuren. Je vindt er lieve mama’s, die je verhaal zullen herkennen en je een hart onder de riem kunnen steken. Compleet vreemden, die elkaar allemaal kennen.

Prematuurouders 

Prematuur baby’s 

Prematuur & borstvoeding

Misschien ben je prematuur bevallen omdat je net als ik pre-eclampsie en/of HELLP syndroom hebt gehad? Ook voor jou is een fijne Facebookgroep in het leven geroepen waar je veel informatie vindt en je verhaal kwijt kunt.

Lieve mama met een couveuse kindje… heel veel sterkte en liefde toegewenst. Ik denk aan JOU op zondag 1 mei.

XXX

Esmée

PS: Lees hier het vroeggeboorteverhaal van andere mama's! 

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.