);

Een dagje uit in Scheveningen met kinderen

Een dagje uit in Scheveningen met kinderen

Het is mooi weer, je hebt vakantie of een heerlijk vrij weekend voor de boeg. Wat ga je doen? Wij gingen in de kerstvakantie een dagje weg naar Scheveningen. Even lekker uitwaaien op het strand én er valt ook genoeg te doen in Scheveningen.

 

Wat is er te doen in Scheveningen?

 

Sea Life

Sea Life zit aan de boulevard, dus ga je naar Scheveningen dan is Sea Life eigenlijk niet te missen en moet je even gezien hebben. Je ziet er heel veel onderwaterleven. Van roggen tot piranha’s en van zeepaardjes tot kwallen. Mij deed het wel wat claustrofobisch aan. We wilden er op een gegeven moment uit, want de hongerklap sloeg toe en ik raakte bijna in paniek. Geen idee waar ik eruit kon. Het is redelijk donker binnen en de gangen zijn smal. Als het erg druk wordt, dan is het niet meer leuk. Ik moet zeggen voor de lunch was het rustiger dan na de lunch. Iets waar je rekening mee kunt houden. De entree is redelijk aan de prijs. Aan de kassa betaal je €16,75 voor een volwassene en €12,75 voor een kind. Online bespaar je dan al 2 euro per kaartje op de website van Sea Life. Maar Google even verder, want er zijn regelmatig flinke kortingen van wel 30/40% en meer te verkrijgen via andere instanties.

 

Het strand van Scheveningen

Geef kinderen water en zand en wat krijg je? Een zandkasteel met gracht. Maar daar was het in de kerstvakantie toch net een beetje fris voor. Wel fantastisch weer om even een wandelingetje langs de vloedlijn te maken en wat schelpjes te rapen.

 

De Pier

Wij waren er op 28 december en toevallig was er die dag een kidsfest met kinderen die muziek maakten, waar je les kreeg van een DJ (dochter weet nu wat ze later wil worden...DJ) en allerlei eettentjes en muziek. Heel gezellig. Maar De Pier organiseert regelmatig leuke activiteiten. Kijk maar op de website van Pier Scheveningen

 

Cool Event: De Roetsjbaan

Net buiten De Pier kon je met een band van een “ijs”helling af. Voor een paar euro kun je 20 minuten lang glijden. Superleuk! En voor het Kurhaus kun je schaatsen. Deze activiteiten blijven tot 17 januari 2016 in Scheveningen. Kijk op de website voor meer ijspret in Scheveningen.

dagje Scheveningen met kinderen

 

Even een broodje eten

Sea Life ligt naast een Beren eetcafé. Je kunt zelfs via Sea Life naar binnen bij deze Beer om te plassen en om te eten. Je kunt natuurlijk aan de boulevard gaan zitten, maar kijk er niet van op dat je daar een uur op je eten moet wachten op dagen dat het druk is. Wij zijn dus lekker naar de Beer gegaan. Heerlijk een pannenkoek voor de kids en een clubsandwich of omelet voor mama en papa. Ik heb er van genoten. De echte slimmerds zouden zelfs via De Beer naar Sea Life binnen kunnen sneaken. Uiteraard op eigen risico en je hebt het niet van mij… ;-)

 

Ook leuk om te doen in de buurt:

Je kunt je dagje uit in Scheveningen combineren met een bezoek aan Madurodam.

 

Meer blogs van Esmée

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.