);

Een tweeling, dat is even aanpassen

Een tweeling, dat is even aanpassen

Na jaren vol behandelingen waren we dan eindelijk zwanger via ICSI. Ik was zes weken zwanger toen we de eerste echo kregen. We kregen toen al te horen en natuurlijk te zien dat Ik niet zwanger was van één kindje maar ik was zwanger van een tweeling. We waren even stil van het nieuws, maar na 30 seconden was de knop al om. Wat een geluk en wat een rijkdom.

 

Zwanger zijn van een tweeling

Bij 36 weken bleek dat ik zwangerschapsvergiftiging had en uiteindelijk werd er besloten om de tweeling te laten komen met een keizersnede. Onze jongens, Olaf en Xavier, zijn geboren op 28 februari 2015 en na twee weken mochten zij eindelijk mee naar huis. Toen ze waren geboren kwamen meteen de moeder gevoelens naar boven, dat te samen met heel erg veel liefde.

 

En dan ben je moeder van 2 kindjes tegelijk

Je bent dan ineens moeder en dan ook meteen van een tweeling. Wat een aanpassing in je leven is dat. In de ochtend en overdag doe ik de zorg van de tweeling in mijn eentje. Naast de zorg voor onze tweeling ben ik zelf ook nog zelfstandig ondernemer. Tussen de voedingen door, zit ik op ongeveer 1,5 meter van de tweeling box af, achter mijn laptop te werken. Met veel regelmaat kijk ik naar rechts om te kijken of ze nog lekker liggen te slapen. Ook sta ik zeer regelmatig hangend aan de box te kijken naar deze twee wondertjes.

De eerste week was het voornamelijk kijken hoe ik ze de voedingen zal geven. Ga ik ze één voor één de fles geven, of pak ik de wipstoeltjes erbij. Of ga ik toch maar op de bank zitten en leg ik er één aan iedere zijde op kussens. Eerlijk gezegd gaat de voorkeur naar één voor één. Zo heb ik even de tijd met ze ieder apart. Maar ook moet ik erbij zeggen dat ik vaker toch de wipstoeltjes pak en er zelf tussen in ga zitten. Dit scheelt namelijk wel enorm veel tijd.

» Lees ook: tips voor ouders met tweelingen

 

Je wordt snel makkelijker in dingen

Tijdens de zwangerschap kregen we van tweelingouders ook al te horen dat je erg makkelijk word in dingen. Dus inderdaad zoals ik al aangaf de fles geven in de wipstoeltjes. Daarnaast liggen ze hier overdag ook in de box. We hebben in onze box namelijk een matras liggen in plaats van een boxkleed, dus in principe kan men de box als een soort groot ledikant zien. Ze liggen lekker zacht en comfortabel, en voor mij scheelt het op en neer naar boven lopen.

Het aannemen van de zakelijke telefoon ( gelukkig niet veel ) gaat daarom soms ook wel gepaard met een huilconcert. Gelukkig nemen de klanten het voor lief, maar kan me ook voorstellen dat er klanten zijn die zich afvragen met wat voor een bedrijf ze nu weer te maken hebben. Eerlijk gezegd lig ik daar niet zo wakker van, immers werken tegenwoordig veel moeders vanuit huis.

 

De nachten als moeder van een tweeling

De nachten zijn tegenwoordig natuurlijk ook heel anders. Sliep ik voorheen lekker de hele nacht door, nu zijn er twee jongens die graag hun voeding op tijd willen hebben. En nee die hebben geen geduld en willen niet wachten totdat vader en moeder lekker zijn uitgeslapen. Die willen hun fles het liefst meteen zodra ze de eerste geluidjes al hebben laten horen.

Onze nachten verlopen toch wel rustig moet ik zeggen. Nu geven we ze om 20.00 uur een fles, en dan melden ze zich weer tussen 0.00 en 1.00 uur. De volgende voeding melden ze zich tussen 4.00 en 5.00 uur. Tussen deze voedingen in liggen ze gewoon lekker rustig te slapen. Ik heb al begrepen dat dit bij veel ouders toch anders is geweest in de eerste maanden. We mogen dus wel van geluk spreken.

De aanpassingen die we tegenwoordig doen, doen we met liefde en plezier. Want wat is het een genot om die twee jonge prachtige knullen te zien. Inmiddels zijn we ook niets anders gewend en vormen we samen met onze 2 trouwe viervoeters ( Bob en Bas ) een gezin. We genieten van ieder moment en zouden het niet anders meer willen zien.

» Lees ook: artikelen over tweelingen

 

Meer blogs van Margareth:

Op stap met een tweeling

Op stap met een tweeling

Voordat mijn tweeling Olaf en Xavier er waren kon ik makkelijk even snel weg wanneer ik wilde. Of het nou ging voor een kleine boodschap of…

Het eerste jaar met een tweeling

Het eerste jaar met een tweeling

Inmiddels zijn Olaf en Xavier 1 jaar en kunnen nu terug kijken naar het eerste jaar met een tweeling. Hoe hebben we het ervaren? Was het zwaar…

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Hebben tweelingen nu echt veel…

Wanneer ik samen met onze tweeling boodschappen ga doen, krijg ik vaak te horen dat het wel leuk is zo met z’n tweeën. Dat ze elkaar hebben…

Margareth (Miss Mags), 35 jaar en ik woon in Brabant. Woon samen met mijn vriend en onze twee honden en op 28 februari 2015 ben ik bevallen van een tweeling, Olaf en Xavier. Op mijn eigen blog (Miss Mags) schrijf ik met veel liefde en plezier voornamelijk over lifestyle, beauty en fashion. Maar ik schrijf ook over mijn privé, zoals over de tweeling en dingen die mij zoal bezig houden.

Naast het bloggen, zorgen voor de tweeling én de andere bedrijvigheden ben ik vooral bezig met mijn webwinkel in muurstickers (Mudeco – Topmuurstickers). Alsof dit al niet druk genoeg is ben ook nog bezig met mijn eigen bedrijf in grafisch design en webdesign en doe ik ook voor enkele andere bedrijven hun webmanagement. 

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.