);

De theatershow: André het Astronautje

De theatershow: André het Astronautje

Het is 2e Paasdag en na een heel luie 1e Paasdag komt de uitnodiging voor de première van de theatershow André het astronautje dan ook als geroepen. Dochterlief en ik togen dus naar Delft. De première was goed georganiseerd met genoeg vermaak voor de kids zoals schminken en ballonartiesten. Er was een tafel met kapla en overal stonden bakjes met mini mars en milkyway. Zelf vond ik het leuk om weer een paar collega bloggers te kunnen zien en spreken.

 

Het ontstaan van André het astronautje de musical

André Kuipers, Nederlands bekendste astronaut, schreef tijdens zijn 2e ruimtereis een kinderboek voor zijn kinderen: André het astronautje. De makers van Buurman en Buurman maakten er een muzikale voorstelling van met liedjes van Claudia de Breij.

Uiteraard waren André en Claudia ook tijdens de première aanwezig. Wij zaten naast de componist van de liedjes en zijn 2 dochters. We kregen alle liedjes in stereo te horen, want de meiden zongen alle liedjes lekker mee.

André het astronautje met raket

 

Het verhaal van André het astronautje

André en zijn vriendinnetje Muis willen graag met een raket naar de maan. Muis denkt dat de maan van kaas is gemaakt. Ze heeft tenslotte allemaal gaten en elke avond is de maan een stukje kleiner. Er wordt vast van gegeten. Op Wubbo heeft nog een raket in de schuur liggen. Ze moeten ‘m nog wel even in elkaar zetten. De raket is gereed, maar hoe komen ze aan een ruimtepak? André’s vriendinnetje Valentina weet wel raad en zij en haar hondje sluiten zich bij André en muis aan en met z’n vieren vertrekken ze naar de maan. Geweldig leuke rollen zijn weggelegd voor Roos en Daan, die tegelijkertijd: muis, hond, opa Wubbo, de burgermeester en de flamboyante couturier spelen.

Andre Valentina Roos en Daan

 

Wat vonden wij van de theatervoorstelling?

Een woord FANTASTISCH! We hebben gelachen, gezonden en geklapt. Het publiek wordt regelmatig betrokken bij het verhaal. Een absolute aanrader voor families met kinderen van 6 tot 12 ongeveer. Volgens de producent is het vanaf 3 jaar, maar ik zou mijn 3 jarige hier niet mee naartoe nemen. Het is een uur redelijk stilzitten en het zijn voor de kinderen geen bekende liedjes. Ook is de humor, die gebruikt wordt, niet te snappen voor 3 jarigen. Mijn bijna 8 jarige heeft zich uitstekend vermaakt!

De cast van Andre het astronautje
De cast van André het Astronautje + Marisa

De première afterparty

Ook na de show hebben we genoten. We mochten als pers de cast op de foto nemen en natuurlijk kon ik het niet laten om Marisa even naast André te zetten voor een leuk kiekje. Daarna hebben de kinderen én hun ouders (ook de BN-ers!) de dansvloer onveilig gemaakt.

Astronaut André Kuipers met Marisa
Astronaut André Kuipers met Marisa

Het was een geweldig leuke middag.

André het astronautje speelt t/m mei in theaters door het hele land. Ook vast bij jou in de buurt. Check hier de speellijst.

Meer reviews lezen van kindermusicals? Kijk dan eens naar:

Check hier de filmpjes die we gemaakt hebben van de voorstelling!

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.