);

De week van Het Vergeten Kind

De week van Het Vergeten Kind

Vandaag vrijdag 29 januari 2016 is de aftrap van De week van het Vergeten Kind. In Nederland hebben we jaarlijks 33.000 – 38.000 kinderen die verblijven in asielzoekerscentra, blijf-van-mijn-lijf huizen, pleeggezinnen, weeshuizen of gevangenissen. En dan ben ik vast nog wat opvangcentra vergeten waar deze kinderen voor korte of langere duur verblijven. Soms met en vaak zonder ouders, omdat ze bijvoorbeeld uit huis geplaatst zijn of omdat ouders de opvoeding niet meer aankunnen. Je staat er niet bij stil. Maar deze verwaarloosde, misbruikte, mishandelde, verstoten of gevluchte kinderen hebben ons zó hard nodig. Het is daarom goed dat er in ieder geval 1 week per jaar eens goed aandacht aan gegeven wordt.

 

Pleeggezinnen

Er zijn dringend pleeggezinnen nodig. Voor crisisopvang, maar ook voor langere duur. Ik heb er wel eens over gedacht “zou ik een kindje in huis kunnen nemen?” Marisa is nu wat groter, ik ben thuis, het zóu kunnen. Maar ik zou het persoonlijk niet kunnen. Ik maak me al snel druk over onrecht in de wereld en dan komt het onrecht wel heel dichtbij. Ik zou niet de afstand kunnen bewaren die hiervoor nodig is. Ik zou het kind omarmen en niet meer loslaten. En loslaten zal uiteindelijk ook weer moeten gebeuren. Ik heb dan ook groot respect voor mensen die dit kunnen. Die een warm huis en een paar warme armen bieden aan kinderen die het op dat moment zo hard nodig hebben en het weer kunnen laten gaan als de tijd daar is.

 

BN-ers voor het vergeten kind

Veel BN-ers werken als ambassadeur vrijwillig voor de Stichting Het Vergeten Kind. Bijvoorbeeld o.a. Johnny de Mol, Babette van Veen en Angela Schijf. De stichting heette voor 2014 “De Guusje Nederhorst Foundation”, maar “Het vergeten kind” dekte meer de lading. Guusje Nederhorst kennen we uiteraard allemaal. Ze stierf in 2004 op 34 jarige leeftijd aan borstkanker. Ze bedacht voor haar dood nog de allerliefste hondjes Woezel & Pip. Op de dag van Guusje’s verjaardag wordt de week van Het Vergeten Kind afgesloten met een groots landelijk kinderevenement, waar kinderen uit opvangcentra een heerlijke dag op een speellocatie beleven.

Meer informatie over Het vergeten kind lees je op de website. Word donateur! #ikvergeetzeniet

 

 

 

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.