);

4Mama over 2015

4Mama over 2015

Toen ik 4Mama 1 juni jl. lanceerde had ik duidelijke doelen voor ogen. Website4Mama.nl moest een online platform worden voor moeders met jonge kinderen. Mama’s moeten hier kunnen komen om leuke webshops te ontdekken en informatieve, ontroerende en leuke blogs te lezen over zwangerschap, bevalling, moederschap, knutselprojecten, opvoeding, kinderkleding etc., etc.

7 maanden later en terugkijkend op wat we hebben bereikt, ben ik echt trots op het resultaat.

 

Blog 4Mama

Allereerst hebben 6 vaste bloggers zich bereid gevonden om maandelijks een leuk artikel te schrijven voor Blog4Mama. In de eerste maanden werd ongeveer om de dag een blog geplaatst en dat is momenteel (bijna) dagelijks geworden. We hebben een vaste rubriek: De zwangere buik van… waar mama’s hun zwangere buik tonen en 10 vragen over hun zwangerschap beantwoorden. De opvoedingstips van onze kindercoach Daniëlle zijn wat serieuzer van aard, maar daarom ook erg nuttig. Heel regelmatig mogen we leuke kinderkleding en speelgoed reviewen en testen of bezoeken we een musical of evenement, wat altijd heel leuk is. Vooral voor onze kinderen ;-) Noem het maar de benefits van een bloggerskind. Margareth neemt ons mee in het leven van een tweelingen moeder en Gea is dé knutselexpert die ons maandelijks een fijne DIY voorschotelt. Een mooie mix dus tussen persoonlijke verhalen, serieuze onderwerpen en fijne tips.

 

Wat waren nu de best gelezen blogs in 2015?

Een heel persoonlijk artikel over prematuur en ontwikkeling was verreweg het best gelezen. Daarna komt een artikel van gastblogger Anneke over een mooie wereld voor je kind die scouting heet. Het artikel over de leukste gezinsplanners voor dit schooljaar 2015/2016 is het derde best gelezen artikel. Daarna komen weer een paar heel persoonlijke artikelen, zoals Prematuur, je baby in het ziekenhuis, Vroeggeboorte hoe kun je helpen en Help ik heb Hellp over hoe mijn zwangerschap eindigde. Het artikel over het boek “Eindelijk Moeder” is de best gelezen review in 2015.

 

Webshop 4Mama

Momenteel staan 100+ webshops en websites op Website4Mama en wekelijks komen hier weer meer leuke shops bij. Er is echt alleen maar plek voor de leukste shops én we willen niet teveel van hetzelfde. Dus wel leuke meisjes- en jongenskleding, maar niet allemaal shops met dezelfde merken in het assortiment. In de praktijk is het dus al voorgekomen dat we shops hebben moeten weigeren vanwege overeenkomende assortimenten met huidige adverteerders of omdat de webshop niet door de ballotagecommissie kwam qua design. Want ook daar ben ik heel kritisch op. Het doel voor 2016 is om met 150 adverteerders een nog ruimer aanbod in shops en sites te hebben op Website4Mama. Goed streven toch?

De best bekeken rubrieken zijn:

En natuurlijk de pagina Korting!, want we houden allemaal van een leuke korting op z’n tijd.

 

Win-acties en social media

Het leukste aan het organiseren van een actie op de website, Facebook, Twitter en Instagram is toch wel het weggeven. Ik heb in de afgelopen 7 maanden heel mooie win-acties gehad en veel mensen (en hun kinderen) blij mogen maken. Van kinderrugzakjes van Cuties and Pals, een Mim-pi bikini en een tablethoes van BagPets tot boeken, kerstkaarten, tassen van Smateria en een houten racebaan van Ikonic Toys. En dan ben ik vast nog heel veel vergeten.

Social media en dan met name Facebook is van groot belang voor Website4Mama. Op Facebook plaats ik meermalen per dag filmpjes, foto’s en leuke producten van adverteerders op ons platform. Op het moment van het online brengen van dit artikel volgen in totaal 1818 mensen diverse social media kanalen van Website4Mama. Superleuk!

Met ingang van 2016 ga ik ook van start met een Facebookgroep, waarop naast artikelen van 4Mama ook bijzondere artikelen van andere blogs geplaatst worden en waar de adverteerders van ons platform wekelijks een winactie, product of kortingsactie kunnen plaatsen.

 

Met dank aan:

Dank aan al onze vaste lezers. Ik hoop dat jullie in 2016 terugkeren. Dank ook aan alle mensen die de moeite hebben genomen om te reageren op onze blogs en aan onze volgers op social media. Jullie worden zó gewaardeerd. Heel veel dank aan alle ondernemers en medebloggers die in mijn startende initiatief geloofden en hierin durfden te investeren met producten, tijd, creativiteit en geld. Ik ga vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

 

En nu ben ik benieuwd! Hoe ervaar jij Website4Mama? Lees je regelmatig onze blogs? Bekijk je wel eens het aanbod webshops? Zijn er misschien shops die je mist of onderwerpen die je graag terug ziet op ons platform? Laat het me weten! Jouw inbreng wordt gewaardeerd!

Bedankt voor het afgelopen jaar en een heel fijne jaarwisseling.

Op een geweldig, gelukkig, gezond en gezinsvol 2016!

Lekker slapen begint bij een goed matras

Lekker slapen begint bij een goed…

13 jaar geleden kocht ik tijdens mijn zwangerschap een nieuw matras. Een traagschuim matras van een zeer gerenommeerd merk. Maar ja, hoe goed…

Sinterklaas Bloghop 2020

Sinterklaas Bloghop 2020

We hebben weer een toffe bloghop. Maar liefst 39 bloggers doen mee aan de Sinterkaas Bloghop van dit jaar met ieder een leuk cadeau dat jij…

De ideale badkamer voor een gezin

De ideale badkamer voor een gezin

Een badkamer waar elk gezinslid graag komt. Eentje waar je niet hoeft te dringen voor de wasbak met tandenpoetsen, waar je lekker in bad kan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 4

 1. Wendy

  dec 28, 2015 at 08:19

  Daar mag je absoluut terrecht trots op zijn! Wat heb jij veel werk verzet! Maar het resultaat is er.... het ziet er prachtig uit!! Xx  1. Esmée

   dec 28, 2015 at 09:23

   Wat lief van je Wendy. Dank je wel! 2. Madhurika Veraart

  dec 29, 2015 at 09:20

  Hoi Esmée, Ik zeg...goed gedaan!! Een verrijking voor het web! Ik wens je al het goede toe voor 2016 en dat je ook dan je doelen mag bereiken!  1. Esmée

   dec 29, 2015 at 09:37

   Wauw Madhurika, wat een mooi commentaar. Ik wens voor jou niet minder!This thread has been closed from taking new comments.