);

Creatief met fruit

Creatief met fruit

Fruit eten is gezond. Het zit boordevol vitaminen. Vandaar dat ik mijn jongens graag twee stuks fruit per dag zie eten. Bij de oudste is dat geen probleem. Hij krijgt fruit mee naar school en vraagt ’s middags vaak zelf nog om een tweede stuk. Bij de jongste gaat het lastiger. Ook hij krijgt fruit mee naar school, maar heeft nadat hij om drie uur een koekje krijgt, geen zin meer in nog een stuk fruit.

Het tijdsbestek van wakker zijn en dus eten en drinken, is voor een kind korter dan voor een volwassene. Toch moet een kind ook alle voedingsstoffen binnen krijgen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling. Omdat ik fruit, naast groente en brood, erg belangrijk vind, krijgen de jongens tegenwoordig vaak fruit als toetje. Omdat ik begrijp dat gewoon een appel in stukjes soms ook best saai kan zijn, ben ik opzoek gegaan naar leuke, makkelijke ideeën om de toetjes een beetje speciaal te maken. Ik ben niet zo een hele creatieve moeder en heb het geluk dat de jongens al snel tevreden zijn. Toch probeer ik ze steeds weer te verrassen. Favoriet hier thuis zijn toch wel de appel-raceauto  en de kiwi schildpadden.

Heb jij nog leuke, lekkere, creatieve fruit ideeën? Laat het me weten!

creatief met fruit

 

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 2

  1. Linda (Go or No Go)

    nov 28, 2015 at 10:27

    Oehh wat een leuke tips! Super leuk, die ga ik als verrassing ook eens voor mijn mannen maken, zeker weten dat ze dat gaaf vinden :-)



  2. Astrid

    nov 29, 2015 at 05:04

    Fruitdieren zijn leuk om te maken. Een fruitegel is he tmakkelijkst maar die is wel groot. Je neemt een halve meloen als buik en prikt daarin allemaal satéprkkels met stukjes fruit erop. Vooral leuk voor een kinderfeestje maar je kunt er ook meerdere dagen mee doen (spuit dan wel wat citroensap op het fruit zodat het niet bruin wordt).



This thread has been closed from taking new comments.