);

Dit mag je niet missen in Zweden

Dit mag je niet missen in Zweden

Zweden is een kindvriendelijke vakantiebestemming bij uitstek en veel minder ver dan je in eerste instantie denkt. Binnen een dag rijden pak je een nachtboot en sta je de volgende ochtend uitgerust in Zweden. Daarnaast heeft Zuid-Zweden meer zonuren dan Nederland in de zomer. Ga je met kinderen naar Zuid-Zweden? Dan mag je deze 5 leuke activiteiten voor het hele gezin niet missen.

 

Leuk in Zweden #1: Astrid Lindgren Varld

Oftewel: Pippi Langkous Park. Niet goedkoop, maar elke cent waard. Hier duik je de boeken van Astrid Lindgren in tijdens een van de vele shows of als je de nagebouwde plekken bezoekt. Voor kinderen is er van alles te spelen en te ontdekken. Zorg dat je er bent als het park open gaat, want je hebt de hele dag nodig!

 

Leuk in Zweden #2: Gränna

Een dorpje dat in het teken staat van zuurstokken. Hier worden de beroemde wit-rode zuurstokken gemaakt die elk jaar met kerst te koop zijn. Maar ze maken meer bijzondere smaken. In elk snoepwinkeltje worden demonstraties gegeven en zie je de lange zoete slierten vakkundig worden bewerkt. Als je geluk hebt mag je zo'n vers, warm en plakkerig snoepje proeven.

Snoepwinkel

 

Leuk in Zweden #3: Sience Center Innovatum in Trollhattan

De meeste toeristen gaan naar naar Trollhättan om naar het open zetten van de sluizen te kijken (dagelijks om 15 uur). Maar er is meer te doen. Zo kan je met de kabelbaan naar Science Center Innovatum gaan. Vergelijkbaar met NEMO in Amsterdam, dus naar de kinderen heb je geen omkijken. Ze bouwen, knutselen, rijden met gekke autootjes, doen bewegingsexperimenten en nog veel meer.

 

Leuk in Zweden #4: Vlot varen

Op de langste rivier van Zweden, de Klarälven, kan je kanoën en vlot varen. Met oudere kinderen is het hartstikke leuk om zelf een vlot te bouwen en op je vlot te overnachten. Dankzij het rustig stromende water kom je vanzelf bij je eindbestemming. Het is ook mogelijk om een kant en klaar vlot te huren en in een dag terug te dobberen naar deplek waar je auto staat. Wil je zelf actiever zijn? Dan is een kano een goed alternatief.

Vlotvaren

 

Leuk in Zweden #5: Djurgarden in Stockholm

Stockholm is een fijne stad om met kinderen te bezoeken. Natuurlijk ga je naar het historische centrum, maar vergeet het eiland Djurgarden niet. De kinderen willen vast naar pretpark Grona Lund Tivoli, daar vinden ze de meest spectaculaire achtbanen en zweefmolens. De jongere kinderen zullen hun ogen uitkijken bij Junibäcken, een interactieve wereld gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren. Maar er is meer: in het Vasa Museum staat een gigantisch houten schip. Ooit gezonken en halverwege de vorige eeuw in zeer goede staat boven water gehaald. In openluchtmuseum Skansen kan je in één dag kennis maken met heel Zweden dankzij de typisch Zweedse huisjes en dieren die je hier treft.

Wat mag je volgens jou niet missen tijdens een vakantie in Zweden?

Kijk hier voor kindvriendelijke campings in Zweden.

 

Meer blogs van Saskia:

Salzburg met kinderen

Salzburg met kinderen

Salzburg is een ideale vakantiebestemming. Je rijdt er in een dag naar toe en er is ontzettend…

Dit mag je niet missen in Zweden

Dit mag je niet missen in Zweden

Zweden is een kindvriendelijke vakantiebestemming bij uitstek en veel minder ver dan je in eerste instantie denkt.…

Hoi! Ik ben Saskia, 36 jaar oud, getrouwd en mama van Maureen (7) en Camiel (5). Ik werk 32 uur per week bij een gemeente en blog over vakanties en uitjes met kinderen op KidsErOpUit. In de vakanties verken ik samen met mijn gezin alle uithoeken van Europa en in de weekenden ontdekken we Nederland. In de tijd die daarnaast over blijft kruip ik graag achter mijn naaimachine, lees ik een boek en ga ik met mijn man naar het theater. Of dat allemaal in een week van 7 dagen past? Stt, niet verder vertellen, mijn week heeft gewoon een dag extra.

Tenminste, dat denk ik…. 

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.