);

De mama van baby Sophia

De mama van baby Sophia

30 jarige Saskia beviel ruim 8 maanden geleden van haar dochtertje Sophia. Ze is getrouwd met de liefde van haar leven en heeft nu 2 kinderen: zoon Senna en dochter Sophia.

 

Je dochter heet Sophia. Waarom de keuze voor deze naam?

Van jongs af aan wist ik dat mocht ik ooit een meisje krijgen, zij Sophie moest gaan heten. Sophie betekent wijsheid en ik vind het een erg mooie naam. Inmiddels is Sophie een hele populaire naam en wij wilden daarom net even iets anders. Het werd daarom Sophia.

 

Hoe verliep de bevalling van Sophia?

In verband met een te nauw bekken en mijn prenatale depressie heb ik een keizersnede gehad. 

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Dat heb ik bij mijn beide kindjes niet direct gevoeld. Er was direct eindeloze liefde, maar ik heb echt mijn kindjes moeten leren kennen om een goede moeder te kunnen zijn.

 

Is Sophia een makkelijke baby?

Sophia is een hele makkelijke baby.  Ze slaapt heel erg veel, ongeveer vijf uur overdag, en als zij wakker is, speelt ze heel graag in de box. Verder is zij heel vrolijk en lacht veel.

 

Wanneer sliep ze voor het eerst door?

Sophia is acht maanden oud en wordt nog steeds elke nacht wakker, maar slaapt ook zo weer in. Geen tips voor doorslapen dus helaas. Wij hebben ons er ook maar gewoon bij neergelegd. 

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Ik gaf borstvoeding omdat ik dit graag wilde. Bij Sophia heb ik met vier maanden helaas moeten stoppen i.v.m. medicatie. Mijn zoontje Senna heb ik borstvoeding gegeven tot zes maanden. Ik ben er mee gestopt omdat het heel lastig was te combineren met mijn werk destijds.

 

Hoe heb je nu de eerste 8 maanden ervaren als nieuwbakken moeder?

De eerste maand heb ik echt mijn kindje moeten leren kennen. Maar zodra ik mijn kindje kende vond ik het moederschap heel fijn. Ik heb de drie kindjes van mijn zus van heel dichtbij meegemaakt en had daar al heel veel van geleerd. 

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Ik had heel graag willen werken, alleen i.v.m. mijn prenatale depressie wordt dit afgeraden. Ik kan het ontzettend missen, maar aan de andere kant is het opvoeden met een depressie vaak al zwaar genoeg. 

 

Gaat Sophia nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Sophia blijft gewoon bij mij thuis. Wel merkte ik vrij snel dat zij heel erg aan mij gehecht was en mij niet uit het oog wilde verliezen. Mijn zoontje Senna bijvoorbeeld ging wel een ochtend in de week naar de opvang en was sneller gewend aan anderen.


Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

Ik heb ook nog een zoontje Senna, hij is vier jaar oud. Ik heb altijd de wens gehad voor een groot gezin, alleen is dit doordat ik ziek word van de zwangerschapshormonen, niet meer reëel.  

 

Saskia met baby SophiaDank je wel Saskia voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je lieve dochtertje. Heel veel geluk met haar en ook heel veel sterkte met je eigen gezondheid! Saskia blogt op haar eigen website www.twinkelbella.nl en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 1

  1. Melissa

    feb 29, 2016 at 12:48

    Wat een cutie!!!!!This thread has been closed from taking new comments.