);

The Never Girls van Disney

The Never Girls van Disney

Mijn dochter van 7 is into magie. Elfjes, zeemeerminnen, heksen, eenhoorns…zo’n beetje alles dat magisch is, speelt een rol in haar grote fantasie. Het liefst had ze gehad dat ze echt waren. Dus toen ik de 2 nieuwe boeken van The Never Girls toegestuurd kreeg, waar magie de boventoon voert, waren de verwachtingen hoog gespannen.

 

The Never Girls serie

De meisjes Gabby, Kate, Lainey en Mia vinden een geheime doorgang via Gabby’s kast naar Nooitgedachtland. Elk boek vertelt 1 compleet avontuur dat de meiden beleven binnen en buiten dit magische land waar elfjes, pratende herten, paarden, piraten en zeemeerminnen aan de orde van de dag zijn.

De boeken zijn gebonden en hebben een mooie omslag met schitterend glitterende elfenstof, die echt tot de verbeelding spreekt.

 

Disney The Never Girls bruiloft met vleugelsThe Never Girls #5 Bruiloft met vleugels

Leuk nieuws voor Gabby: ze mag bruidsmeisje zijn op de bruiloft van haar oppas Julia! Het nieuwsgierige elfje Bess wil graag mee naar de bruiloft en verschuilt zich in Gabby’s bloemenmandje. Vlak voordat de ceremonie begint, gaat Bess even een rondje vliegen en dan zien die grote taart en de chocoladefontein er wel erg verleidelijk uit… Intussen heeft Gabby de sprookjesachtige bruidssluier van Julia zien hangen. Ze kan niet anders dan hem even aapassen. Maar is dat nou wel zo slim?

Je kunt Bruiloft met vleugels bekijken en bestellen bij Bol.com voor €9,99.

Koop bij bol.com

 

The Never Girls #6 Het wilde woudDisney The never girls het wilde woud

Lainey’s dag begint slecht: ze is haar bril kwijt en dan heeft ze ook nog eens zwemles. Daarna kan ze pas naar het huis van Mia en Gabby om samen naar Nooitgedachtland te gaan. Haar vriendinnen mopperen behoorlijk op Lainey, dat ze zo laat is. En dan gaat ze tot overmaat van ramp ook nog bijna op het elfje Prilla staan. Lainey besluit in haar eentje het bos in te gaan, er gaat toch niets goed vandaag. Tot haar verbazing komt ze daar een groep wel heel speciaal uitziende jongens tegen. Zullen die haar dag misschien weer goedmaken…?

Je kunt Het wilde woud bij Bol.com bekijken en bestellen voor €9,99.

Bekijk op bol.com

 

Voorlezen

Er moest iedere avond uit worden voorgelezen. Ze vond het spannend, maar niet té. Wat op zich fijn is zo voor het slapen gaan. Het is wel duidelijk een Amerikaanse serie boeken, wat je o.a. merkt aan de namen die gebruikt zijn. Ik vraag me wel af waarom er geen Nederlandse namen voor gezocht hadden kunnen worden. Maar misschien heeft dit met de regels van Disney te maken. De verhalen zijn in makkelijke hoofdstukken verdeeld, die voor het voorlezen makkelijk te doen zijn. De boeken zijn uiteraard ook om zelf te lezen, maar dan zeker pas vanaf groep 5/6 ongeveer. De verhalen zijn mijns inziens leuk van 5 jaar tot een jaartje of 9. Voor een hogere leeftijd zijn ze niet spannend genoeg.

 

Weggeefactie!

We mogen ook nog van beide boeken 1 exemplaar weggeven. Reageer hieronder wanneer je graag een kans maakt. De winnaar krijgt persoonlijk bericht op vrijdag 4 december. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 6

 1. Vlijtig Liesje

  nov 27, 2015 at 12:31

  Wat een mooie reeks lijkt me dit. Ik houd van dit soort beetje sprookjesachtige magische boeken.

  Huisvlijt 2. Marjon

  nov 27, 2015 at 08:54

  Dat lijkt me leuk om voor te lezen voor mijn dochtertje en zoontje! 3. Marian Zw

  nov 27, 2015 at 10:15

  Inderdaad leuk om voor te lezen. Merk dat veel boekjes die we hebben nu toch een beetje kinderachtig worden. Dit zou een hele leuke nieuwe aanvulling zijn. 4. jolein koolske

  nov 28, 2015 at 10:44

  Oh wat super leuk !!! Ik doe dolgraag mee voor 'Bruiloft met vleugels'. We gaan namelijk in 2016 zelf trouwen en het zou erg leuk zijn om al boekjes met onze dochters erover te lezen. Ik vind dat altijd zo lekker knus samen met mijn meisjes gezellig lezen :) 5. bosbrandt

  nov 29, 2015 at 02:45

  Wat leuk, deze ken ik niet! Ik wil graag meedoen voor mijn zoon van 8, mag dat ook? Of is het alleen voor meisjes? ;-) Weet zeker namelijk dat hij dit ook best spannend vindt! 6. Susan van Overveld

  dec 01, 2015 at 06:52

  Wat een mooie boekjes! Hier een fervente verzamelaar van Disney boekjes en mijn kinderen genieten mee! Lonneke begint ze nu ook zelf te lezen, net als ik vroeger....maar voorlezen daar genieten ze zeker ook nog van.... Groetjes SusanThis thread has been closed from taking new comments.