);

Dagje Scheveningen: Museum Beelden aan Zee

Dagje Scheveningen: Museum Beelden aan Zee

Terwijl nagenoeg heel Nederland onder een dik wolkendek bedekt was en te kampen had met flinke regenbuien, kwamen wij zondagmiddag in een zonnig Scheveningen aan. We waren uitgenodigd door het Museum Beelden aan Zee om de nieuwe Tentoonstelling te komen bekijken: Brasil, Beleza?! met hedendaagse Braziliaanse beeldhouwkunst.

 

Over Museum Beelden aan Zee

Het museum, dat dit jaar 21 jaar bestaat, is nauwelijks zichtbaar vanaf de zee en boulevard. Het gaat geheel schuil achter een grote duin en is als het ware “ingegraven”. Met borden wordt weliswaar aangegeven dat het museum in/achter die duin zit en als je goed kijkt, zie je bovenop die duin wel een mooi bord staan, maar ontgaan je deze aanwijzingen, dan loop je er zo voorbij. Goed herkenningspunt vanaf de boulevard is “Sprookjesbeelden aan Zee”. Op diverse terrassen staan 21 grappige, kinderlijke en soms als je wat beter kijkt enigszins naargeestige beelden van poppetjes, die allemaal een sprookje uitbeelden, zoals Pinocchio, Hans en Grietje en Moby Dick. Wij moesten erg lachen om “boze mama”, die bovenop staat en een ieniemienie klein poppetje dat ligt te zonnebaden…werkelijk elk kind MOET even proberen het poppetje van het steen af te pulken (wat natuurlijk niet lukt) en natuurlijk het hele lange beeld, waar je in het hoofd kunt kruipen en zit je daarin dan ontdek je een heel klein popje binnenin het hoofd.

Sprookjesbeelden aan Zee

 

Deze beeldentuin op de boulevard is op initiatief van de stichters van het Museum, Theo en Lida Scholten, in 2004 tot stand gekomen. Ga je bij die beelden de trap op naar boven en steek je de weg over, dan zie je het museum al liggen. Kan niet missen. Achter het museum is een betaalde parkeerplaats, maar je moet mazzel hebben wil je daar nog een plekje kunnen vinden op drukke zonnige dagen.

 

Is Museum Beelden aan Zee leuk voor kinderen?

Beelden en kunst waar je niet aan mag komen. “Hoe kan dit nou leuk zijn om met kinderen naartoe te gaan?”, zou je denken. Nou, toch wel hoor! Het museum organiseert voor kinderen vanaf 4 jaar rondleidingen en workshops op doordeweekse dagen (dinsdag t/m vrijdag) tijdens schoolvakanties. Deze starten dan om 14.00 uur. Informeer van tevoren even of er op de dag dat jij wilt komen ook iets dergelijks georganiseerd wordt of kijk op www.beeldenaanzee.nl

Brazilië en Olympische spelen
Nrs 1,2 en 3 van groot naar klein

 

Vandaag kregen de kinderen een rondleiding, waarbij ze uitgedaagd werden hun mening te geven en goed te kijken. Vervolgens mochten ze samen een kunstwerk in elkaar zetten. Marisa zag er uiteindelijk een konijn in en dus werd erbij als konijntjes geposeerd. Daarna werd een eigen kunstwerk geknutseld, dat mee naar huis mocht. Dit knutselwerk was geïnspireerd op de kunstwerken van een Braziliaanse kunstenares die exposeert bij Museum Beelden aan Zee en dat hadden ze net aandachtig bekeken.

samen een kunstwerk maken
Samen een kunstwerk maken: Het Konijn

 

Deze tentoonstelling: Brasil, Beleza?!

De tentoonstelling Brasil, Beleza?! is te bezichtigen tot 2 oktober. Je kunt er dus de hele zomervakantie heen met je kinderen. Museum Beelden aan Zee is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen € 15.-, kinderen van 13 – 18 betalen € 7,50 en voor kinderen tot 13 jaar is de entree gratis. Om 14.00 uur is er elke dag een rondleiding.

museum beelden aan zeeboom kunst beelden aan zee

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak er een dagje Scheveningen van

Scheveningen is natuurlijk het leukst als er een zonnetje schijnt. Pak een terrasje, maak een zandkasteel en neem een duik in de Noordzee. Combineer je uitje naar het museum met een bezoek aan Sea Life, dat 50 meter verderop ligt en vergeet niet de Pier. Daar is altijd wat te beleven. Maak er echt een dagje Scheveningen van.

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Volgmama

    jun 27, 2016 at 07:40

    Leuk geschreven! Mijn kinderen hebben zich goed vermaakt en het grijze ijs vonden we toch wel een beetje apart! De beelden zijn prachtig. Wij zijn inderdaad daarna nog even bij Sea Life geweest ;-)This thread has been closed from taking new comments.