);

De mama van baby Esmay

De mama van baby Esmay

Deze week komt Kelly aan het woord over haar dochtertje Esmay. Kelly is 27 jaar oud en is moeder van 2 kids. Naast moeder is Kelly echtgenote, blogger en werkt ze in de zorg. Lees je mee met het interview dat ik met Kelly had over de babytijd van haar eerste kind Esmay?

 

Je dochter heet Esmay. Waarom de keuze voor deze naam?

Wij vonden Esmee of Esmé te standaard en nu is het een beetje een combi van onze namen de E is de beginletter van mijn man zijn naam en de Y is de eindletter van mijn naam. 

 

Hoe verliep de bevalling van Esmay?

Ik was net geen 39 weken toen ik haar minder voelde en bij onderzoek bleek er te weinig vruchtwater te zijn. De dag erna werd ik ingeleid. Op dat moment was er een onderzoek gaande naar een andere manier van inleiden “de ballonkatheter” de computer koos dat ik een ballon zou krijgen. Helaas na 2 x een ballon weinig effect waardoor ze in totaal 2,5 dag bezig zijn geweest met inleiden. Toen ik eenmaal gel kreeg ging het vlot. ‘s Nachts om 1.00 braken mijn vliezen, om 9.00 ging ik aan de wee-opwekkers omdat er niks gebeurde en om 14.00 mocht ik persen. Jammer genoeg zonder resultaat want ze wilde er niet uit waardoor het dus een spoedkeizersnede werd. Helaas was ik niet goed verdoofd en heb ik de snee gevoeld maar na een aantal keer wat bijgespoten te hebben gekregen voelde ik niks meer.  

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Ik was blij dat het achter de rug was. Maar ik ben 1,5 uur van mijn kind gescheiden geweest dus het gevoel had ik niet direct. Wel toen ik haar in mijn armen had. 

 

Was Esmay een makkelijke baby?

Ze was heel makkelijk, vrolijk en snel tevreden. Ook een vlotte tante. 

 

Wanneer sliep ze voor het eerst door?

Wat ik me kan herinneren sliep ze bij 2 weken zo’n 7 uur op een nacht. Ze zeiden eerst dat we haar wakker moesten maken voor nog een fles maar die dronk ze niet dus hebben we dat niet gedaan.  

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Flesvoeding, en ik denk dat ik veel vrouwen over me heen krijg maar dat was een bewuste keuze. Maar ik wil niet al teveel in detail treden, omdat ik dat te persoonlijk vind. 

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als nieuwbakken moeder?

Ik was erg zoekende naar hoe ik alles het beste aan kon pakken. Het was ook lastig te combineren met werk enzovoorts omdat we het eerste jaar geen familie in de buurt hadden. Ik heb er wel van genoten.  

 

Wanneer ben je weer gaan werken? 

 Na 12 weken ongeveer. Het was wel moeilijk te combineren omdat we verder weg woonden van mijn ouders waardoor het voor mij een haast en vliegwerk werd, daardoor heb ik ook een tijdje thuis gezeten omdat ik het niet trok allemaal. 

 

Ging Esmay naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

De eerste paar maanden ging ze naar een kinderdagverblijf ik zette haar daar dan om 7.00 af en moest zelf eigenlijk ook om 7.00 beginnen. Uiteindelijk geregeld dat ik dan van 7.15 tot 15.45 zou werken maar het was wel lastig te combineren.

Toen we dichter bij mijn ouders gingen wonen en ik een baan kreeg met iets gunstigere tijden hebben we een combi gehad van kinderopvang en opa/oma 


Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

In 2012 is onze Stijn erbij gekomen, die is geboren met een geplande keizersnede. Heel soms heb ik nog weleens de wens voor een 3e, maar omdat we onze handen al vol hebben aan deze 2 en mijn man niet wilt, blijft het waarschijnlijk gewoon bij 2.  

Esmay en mama Kelly

Dank je wel Kelly voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je mooie dochter en die van jezelf . Heel veel geluk met je gezin in de toekomst! Kelly blogt op haar eigen website www.healthy-kelly.nl en je kunt haar volgen op Facebook en Instagram.

Elke dag voldoende groente en fruit met deze tips

Elke dag voldoende groente en fruit…

Eet jij iedere dag twee stuks fruit en 250 gram groente? Dat is namelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van het Nederlandse voedingscentrum.…

10 goedkope uitjes voor een gezin met jonge kinderen

10 goedkope uitjes voor een gezin…

Goedkope uitjes zijn net zo leuk als dure dagjes uit en zijn er ontzettend veel leuke dingen te beleven die weinig geld kosten. kinderen beleven…

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever…

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk,…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.