Zo maak je de tuin leuk en veilig voor je kinderen

Zo maak je de tuin leuk en veilig voor je kinderen

Een tuin noemen we ook wel een buitenkamer. En net als in huis moet ook je tuin voor je kinderen veilig en leuk zijn om in te spelen. Misschien nog wel veiliger, want je bent niet elk moment bij je kinderen in de tuin. In dit artikel vind je tips om je tuin veiliger en leuker te maken.

 

Geef ze een eigen tuintje

Niets is leuker om een stukje tuin te reserveren voor je kinderen en deze zelf door hen te laten aanleggen en onderhouden. Zo kunnen ze zelf groenten verbouwen, want groenten uit eigen tuintje smaakt natuurlijk veeeel lekkerder ;-) Of ga met je kinderen naar het tuincentrum en laat ze zelf wat plantjes uitkiezen om te planten. Denk daarbij ook aan speciaal tuingereedschap voor kinderen dat beter hanteerbaar en net wat minder scherp is  en natuurlijk goed zittende tuinhandschoenen.

kind spelend in de tuin

Geef ze speelmogelijkheden

Wij wonen aan een dijk. Het is dus echt een no-go om even naar de speeltuin om de hoek te gaan, want daarvoor moet overgestoken worden en je hebt ook niet altijd zin om mee te gaan. Is er bij jou net als bij ons geen speeltuin om de hoek waar je je kind met een gerust hart kan laten spelen (vanaf een bepaalde leeftijd), dan is het fijn voor je kind als het veilig kan schommelen en glijden in de tuin. Een speeltoestel is best prijzig, maar ook volop tweedehands verkrijgbaar op Marktplaats.

Kijk eens bij nubuiten.nl voor buitenspeeltoestellen, blokhutten en ander leuks.

 

Leg een stuk gras aan om te spelen

Het leggen van bestrating in de tuin is een makkelijke optie om de tuinaanleg snel af te ronden, maar wil je je kinderen een fijne plek geven om te spelen? Wissel je terras dan af met een groot stuk gras. Lekker ballen én vallen is veel prettiger op gras dan op bestrating. Gras ziet er leuk uit in de tuin en je bespaart op de kosten van bestrating.

 

Plaats een goed hekwerk en gebruik sloten

Door een stevig hekwerk te plaatsen en een goed slot te plaatsen op de poort houd je je kinderen makkelijker binnen de tuin. Een goed hekwerk heeft daarnaast ook het voordeel dat inbrekers sneller buiten blijven wat natuurlijk ook veiliger is voor je woning. Een voordeel hiervan is dat de kosten van een hekwerk  lager liggen dan die van inbraakbeveiliging.

 

Houd je kids uit de schuur

In de schuur liggen vaak gevaarlijke spullen zoals tuingereedschap. Kinderen mogen daar uiteraard niet mee spelen, dus wil je ze uit de schuur houden. Houd je kinderen uit de schuur door ze simpelweg geen reden te geven om in de schuur te komen. Maak bijvoorbeeld een grote bak in de tuin voor al het speelgoed, of gebruik het hekwerk om haakjes aan te maken om het speelgoed aan op te hangen. Een ander leuk idee is het maken van een werkstation om te spelen. Dit doe je door bijvoorbeeld een tafeltje en schapjes aan het hekwerk te bevestigen.

 

Pas op met giftige planten

Last but not least: de beplanting in je tuin. Vaak denk je er niet over na wanneer je wat mooie planten en bloemen koopt bij het tuincentrum, maar planten zijn vaker giftig dan je denkt. Planten die je daarom absoluut niet moet plaatsen zijn Helleborus, Blauweregen, Vingerhoedskruid en Wolfsmelk. Maar ook een taxus, waar vaak een haag van gemaakt wordt, is giftig. Laat je daarom door het tuincentrum informeren welke planten niet schadelijk zijn en toch mooi zijn om te plaatsen.

» Lees ook: welke planten zijn giftig

 

Binnenkort wordt het tijd om je tuin weer klaar te maken voor de lente en het mooie weer, zodat je weer kunt genieten van je tuin. Het uitgelezen moment om met het oog op veiligheid je tuin eens kritisch te bekijken. Met deze kleine aanpassingen heb je je tuin al gauw veiliger en leuker gemaakt voor je kinderen. Zo kunnen ze lekker spelen zonder dat jij je zorgen maakt!

 

 

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.