);

De musical: Suske en Wiske - de Circusbaron

De musical: Suske en Wiske - de Circusbaron

Dochter en ik gingen op chique naar de musical van Suske, Wiske, Sidonia, Jerom en Lambik. Afgelopen zaterdagavond mocht ik met dochterlief van 7 naar de première van de musicalvoorstelling Suske en Wiske - de Circusbaron. Die werd gehouden in Bergen op Zoom in Theater de Maagd. Marisa, mijn dochter, en ik zijn gek op musicals. En opgegroeid met de belevenissen van Suske en Wiske had ik veel verwachtingen van deze voorstelling. Zou het een feest der herkenning worden?

We werden op de rode loper begroet door acrobaten en een jongleur. Dat begon dus al goed. Vooral voor mijn dochter, die haar ogen uitkeek. In de foyer konden we een drankje halen en overal stonden soesjes…heerlijk zo’n mond vol slagroom! Het wachten werd opgeleukt door een goochelaar en zijn hulpje. De kinderen vonden dit erg leuk, dat zag je (de volwassenen overigens ook).

moeder en dochter naar musical

Het verhaal van de musical

Jerom is plotseling verdwenen – ontvoerd! Waarheen en door wie is vooralsnog een raadsel, totdat Lambik als clown – oftewel Circusbaron – bij het circus gaat en hij erachter komt dat Jerom hier vastgehouden wordt. Hij schakelt zijn vrienden Suske, Wiske en tante Sidonia in om Jerom te bevrijden. Ben Cramer, de musicalster, speelt de rol van Spreekstalmeester en hoewel hij volgens mij maar 2 nummers zingt, zijn deze wel heel noemenswaardig. Wat een stem heeft die man!

 

De voorstelling

De musical begint gelijk swingend en er wordt heel goed gezongen en gedanst. Sidonia is erg goed getypeerd en speelt fantastisch. Lambik ook, maar was voor mijn dochter minder aantrekkelijk. Hij komt veel in het stuk voor en dochterlief vond het op een gegeven moment een beetje saai. Te weinig Suske en Wiske vond ze. En ik moet eerlijk zijn…daar heeft ze wel een beetje gelijk in. Lambik heeft een grote rol in het verhaal en Suske en Wiske komen in het 2e kwart van de voorstelling niet voor.

Suske en Wiske voorstelling foyer

Het is absoluut een leuke musical voor het hele gezin, maar niet als je gezin uit kinderen bestaat die jonger zijn dan 8 à 9 jaar, tenzij ze de strips van Suske en Wiske kennen. Veel grapjes worden anders niet begrepen.

Wil je weten of en wanneer de musical Suske en Wiske – de Circusbaron ook bij jou in de buurt op de planken staat? Kijk dan eens hier

Persoonlijk vond ik het een leuke musical met grappige elementen. Je ziet de karakters van Willy Vandersteen echt tot leven komen en dat is mooi om te zien.

De cast van Suske en Wiske de musical

Na de voorstelling

Omdat het een feestelijke première was, kregen we na afloop weer een drankje en gingen ze langs met kleine broodjes knakworst en bakjes popcorn. Het wachten was op de meet & greet, die overigens niet alleen bij deze première, maar na elke voorstelling plaats zal vinden. Maar tegen die tijd was het al 21.30 uur en gingen de luiken bij mijn kleine dame al een beetje dicht. Die meet & greet hebben we dus overgeslagen en zijn naar huis gegaan.

 

Lees hier meer over de leukste kindermusicals van 2017

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.