);

Vertel eens een sprookje!

Vertel eens een sprookje!

 Wie is nu niet groot geworden met sprookjes en sprookjesboeken en kent niet de sprookjes als Roodkapje, Rapunzel, De kleren van de keizer, De wolf en de zeven geitjes en ga zo maar door. Wij zijn hier dol op sprookjes. Er is 1 boek dat hier in huis stuk gelezen wordt en dat is het boek van uitgeverij Gottmer De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller. Maar er zijn nog zoveel meer mooie en leuke sprookjesboeken. Voor ieder wat wilt. Lees vooral verder als je op zoek bent naar een mooi sprookjesboek.

 

Sprookjesboek van SnorHet sprookjesboek van Isak

Dit boek van Uitgeverij SNOR is net als de andere boeken van deze uitgever heel mooi uitgevoerd en net even anders dan anders. Daar waar de meeste boeken een staand formaat hebben, heeft deze een liggend formaat en de letters en accenten op de cover hebben reliëf met glitters wat heel bijzonder is. De tekeningen in het boek spreken mij en mijn dochter erg aan. Veel kleur en met een kinderlijke naïviteit. De verhalen zijn niet te lang. Je kunt er dus makkelijk 2 doen voor het slapen gaan. Er staan 8 sprookjes in dit boek, waaronder Roodkapje en Hans en Grietje, maar ook een paar niet-sprookjesverhalen en Hiawatha die wat filosofischer is.

De prijs van dit sprookjesboek is: € 12,95

Auteur en Illustraties: Sandra Isaksson

Dit sprookjesboek kopen? Kijk dan een bij bol.com

 


Sprookjes van GrimmSprookjes van Grimm

In dit enorme gebonden boek van Uitgeverij Lemniscaat (515 bladzijden met sprookjes) staan 200 heel bekende en wat minder bekende sprookjes van de gebroeders Grimm. Ik miste een leeslint in het boek. Omdat sommige verhalen heel kort zijn maar andere weer heel lang, te lang voor het in 1x uitlezen voor slapen gaan, is een leeslint wel handig om te weten waar je gebleven bent. De sprookjes zijn naar het nu vertaald, maar het sprookje is wel in essentie hetzelfde gebleven. Daarom zitten er ook best gruwelijke verhalen bij. Sommige sprookjes zijn ook eigenlijk best naar, maar omdat het goede vrijwel altijd overwint, zijn ze (hoewel misschien niet allemaal, maar dat is aan jezelf) toch goed voor te lezen aan kids.

De illustraties in dit boek zijn werkelijk schitterend en soms ware kunstwerkjes. Niet zo raar dus dat het boek in 2006 zowel de Zilveren Griffel als de Zilveren Penseel won. Dát en het feit dat dit boek dus maar liefst 200 sprookjes in zich herbergt, maakt dat het een waar naslagwerk is en eigenlijk in elke boekenkast zou moeten staan.

De prijs van dit sprookjesboek is: € 29,95

Vertaald door Ria van Hengel en geïllustreerd door Charlotte Dematons

Kijk bij Bol.com voor meer informatie en om te bestellen

 

Andersen sprookjes en verhalenSprookjes van Andersen

Dit gebonden verhalenboek van Uitgeverij Lemniscaat is nog lijviger dan het vorige van Grimm. Deze heeft 618 bladzijden aan verhalen en sprookjes van Hans Christian Andersen. Niet alle verhalen in het boek zijn sprookjes en ook niet alle verhalen zijn geschikt voor kinderen. Het was handig geweest als men in de opbouw van het boek daar rekening mee had gehouden en een soort “markering” had bedacht. Nu kwam ik na 10 zinnen er pas achter, dat het geen geschikt verhaal was voor een 7 jarige. Bekende sprookjes van Andersen zijn bijvoorbeeld: De prinses op de erwt, de kleine zeemeermin, het meisje met de zwavelstokjes en de nieuwe kleren van de keizer. Maar het overgrote deel van het boek waren voor mij onbekende verhalen en dat is ook wel weer leuk. Het taalgebruik is, vind ik, af en toe wat minder afgestemd op jonge kinderen. De zinnen zijn soms best lang en het woordgebruik lastiger te begrijpen. Dit boek heeft overigens wel een leeslint, wat echt heel handig is bij zo’n dik boek.

De prijs van dit boek is € 29,95

De illustraties zijn van Jan Jutte en de vertaling van Annelies van Hees

Andersen Sprookjes en verhalen bestellen? Kijk dan HIER 

 

Een prins die wou een prinses Er was eens een prins en die wou een prinses

Leuke titel, leuke omslag en een leuk boek met grappige illustraties geschreven door een leuk mens: Martine Bijl. Het enige is...de 7 sprookjes op rijm. Heel leuk en ook heel knap, maar mijn 7 jarige merkte niets van die rijm. Want, zo zei ze, de zinnen rijmen niet op elkaar. En daar moest ik wel om lachen, want inderdaad, het rijmschema AABB is natuurlijk te simpel. In een enkel geval is het rijmschema AABBA, maar met ABCCB wordt het voor een kind wel lastig om hierin een rijm te ontdekken. Maar wat maakt het uit. Super leuk boek! Het boek komt met een CD, waarop Martine zelf de sprookjes voorleest. Op de CD staan ook nog eens 3 bonus sprookjes.

Het boek met CD kost € 17,99 en je kunt het HIER bekijken en bestellen.

Auteur is zoals gezegd Martine Bijl en de illustraties zijn van Noëlle Smit.

 

SprookjesvertellerDe dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller

Dochter en ik zijn weg van dit sprookjesboek. Het is uitgegeven door de Gottmer Uitgevers Groep en zowel de tekst als de illustraties zijn van Thé Tjong-Khing. Er staan 30 bekende en net iets minder bekende sprookjes in dit 295 bladzijden tellend gebonden boek met leeslint. Maar alle bekende sprookjes als Sneeuwwitje, Roodkapje, Repelsteeltje, Vrouw Holle en wat minder bekende als De dansviool, Het prinskatje en De drie honden staan erin. Het is echt voor kinderen en lekker vlot geschreven met grote letters. Thé Tjong-Khing gooit er af en toe een beetje van zijn eigen humor in en dat is leuk. Kortom, een heerlijk sprookjesboek dat ik absoluut kan aanraden.

De prijs van dit boek is € 25,99.

Illustraties en auteur Thé Tjong-Khing

Boek bestellen? Kijk dan eens HIER!

 

 

Meer blogs van Esmée:

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Een dieren kinderkamer om verliefd…

Als je kindje peuter-af wordt en de belevingswereld om hem heen groter wordt, dan volstaat de eens zo leuke babykamer niet meer. De fantasie…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Renate

    mrt 03, 2016 at 11:31

    Dit méén je niet! Met mijn dochter heb ik dit boek al meerdere keren geleend bij de bibliotheek, omdat ze keer op keer weer opnieuw geniet van deze sprookjes. Ze wil het elke keer weer mee naar huis nemen. En telkens is het weer een teleurstelling voor haar als het boek terug moet naar de bieb. Het zou écht leuk zijn om het boek te winnen, omdat ze het dan nooit meer weg hoeft te brengen!



This thread has been closed from taking new comments.