);

Knutselen is niets voor jongens

Knutselen is niets voor jongens

Helaas hoor ik het regelmatig: “Knutselen is niets voor mijn zoon” of “knutselen is zo’n meisjes ding”. Heel erg jammer en naar mijn mening een gemis voor jongens als er thuis niet geknutseld wordt. Want sinds wanneer is knutselen een meisjes ding? Dat jongens niet willen breien of poppenkleertjes naaien oké, maar knutselen is echt veel meer dan dat. 

 

Jongens en knutselen

Jongens zijn anders dan meisjes, en dat is met knutselen niet anders. Waar meisjes met veel geduld en precisie vaak te werk gaan, willen jongens snel resultaat zien. En aandacht? Voor een half uur, en dan denken jongens alweer aan andere dingen. Toch is juist ook voor jongens knutselen erg belangrijk. Knutselen helpt kinderen enorm in de ontwikkeling. Denk aan taal, emotionele expressie, concentratie, fantasie en (fijne) motoriek. Het creatief bezig zijn draagt bij aan de zelfstandigheid van meisjes en jongens en het zelf leren oplossen van problemen. Vaak hebben zij alleen een extra stimulans nodig.

Jongens knutselen

Geef jongens de ruimte

Maak het knutselen extra leuk door het stapje voor stapje te doen, het hoeft allemaal niet in één keer af. En geef ze vooral de ruimte om te experimenteren. Het knutselwerk van je kind hoeft er echt niet zo uit te zien als op het plaatje. Het belangrijkste is dat ze er plezier in hebben gehad om het te maken. Dus jongens mama’s; haal dat papier, karton en die lijm in huis of die gave jongens knutselpakketten en zet de jongens aan het knutselen! 

Klik hier voor meer artikelen over knutselen.

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 2

  1. Simpel, met een snufje liefde

    feb 25, 2016 at 06:43

    Mijn jongens vinden knutselen ook heel leuk. Ik vind het ook voor jongens en meisjes



  2. Esther N

    feb 08, 2017 at 07:13

    Ook mijn jongens (2&4 jaar) zijn gek op knutselen! Kleien, knippen, plakken, kleuren, alles. Als t maar wel klopt qua onderwerp, dus het liefst iets van de brandweer of dinosaurussen ???? knutsel materiaal genoeg in huis, heerlijk!



This thread has been closed from taking new comments.