);

Leuke kindvriendelijke campings in Zweden

Leuke kindvriendelijke campings in Zweden

Zweden is zo’n heerlijk land om te kamperen, zeker met kinderen. Ruimte, rust en genoeg te doen. Ja, het is echt een van onze favoriete vakantielanden. Zelf vind ik de reis er naar toe al een goed moment om in de vakantiestemming te komen, zeker met de Stena Line verbinding Kiel-Goteborg.

Tijdens onze rondreis in Zweden bezochten we zeven verschillende campings. Mijn  favoriete kindvriendelijke campings in Zweden deel ik nu met jullie. Op al deze campings kan je terecht met je eigen tent, vouwwagen of caravan, maar er zijn ook kampeerhutten te huur en sommige hebben zelfs goed uitgeruste vakantiehuisjes met douche en toilet.

Camping & Holliday Village Langasjönäs

In het zuiden van Zweden in de regio Blekinge Län ligt aan een prachtig groot meer middenin de bossen en natuur Camping Langasjönäs. Deze camping heeft 90 kampeerplekken en 53 huisjes vlakbij een meer. Sommige huisjes hebben zelfs een eigen aanlegsteiger en roeibootje! De camping heeft verder een fijn strandje aan het meer en een mooie speeltuin. Bij de receptie kan je wat boodschapjes kopen en elke ochtend verse broodjes. Natuurlijk kan je er ook kano's, sups en waterfietsen huren.

Alles voor een heerlijk verblijf in een prachtige omgeving.

Kijk hier voor camping Langasjönäs.

 

Camping Tiveden

Tussen de twee grote meren (je kent ze vast van de kaart van Zweden) ligt het Nationaal Park Tiveden, met vlakbij de gelijknamige camping. Dit is een paradijsje voor kinderen. Centraal op het kampeerveld ligt een speeltuin voor de jongste kinderen, maar ook voor de oudere kinderen is er genoeg te spelen. De camping ligt aan meer Unden, het helderste meer van Zweden. Hier kan je goed zwemmen en als extra attractie ligt er een drijvend springkussen in het meer. In het nationaal park kan je goed wandelen, of eerder klauteren want er liggen veel rotsen. Ook kanoën kan hier prima.

De volledige review van Camping Tiveden lees je op KidsErOpUit

Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Camping Tiveden.

 

camping Spilhammars Zweden

Spilhammars Camping

Als je met kinderen naar Zweden gaat, dan ga je natuurlijk naar Astrid Lindgren Varld. Oftewel: Pippi Langkous park. Verwacht geen pretpark, maar meer een openluchtmuseum met heel veel speel aanleidingen en theater. Spilhammars Camping is een ideale uitvalsbasis om dit park te bezoeken. De camping ligt in het bos en heeft verschillende niveaus. Ook deze camping grenst aan een meer, twee zelfs! Een meer is vooral natuur, maar in de andere kan worden gezwommen. Op de camping is genoeg ruimte om te spelen voor kinderen, maar de meeste mensen gaan er overdag op uit om de mooie omgeving te verkennen.

De complete review van deze camping kun je lezen op KidsErOpUit.

Meer informatie over de camping en de omgeving? Ga naar de website van Spilhammars Camping.

 

Storangens camping zweden

Storängens Camping

De rivier de Klaralven is de langste rivier van Zweden. Aan de oever ligt Storängens Camping. Hier kampeer je direct aan de rivier en dat is ook meteen de grootste attractie. Door de campingeigenaren worden er leuke excursies georganiseerd, zoals een beversafari, kanoën en vlot varen. Vooral dat laatste is ontzettend ontspannend. De rivier is zo rustig dat je in een heel laag tempo stroomafwaarts dobbert. Op de camping is een speeltuin, een voetbalveld, paarden en je kan ook een potje boerengolf doen.

De volledige review van deze camping kun je lezen op KidsErOpUit.

Ga naar de website van Storängens Camping voor meer info en prijzen.

 

Kamperen in een kampeerhut

In Scandinavië is het heel gebruikelijk om op een camping te overnachten in een kampeerhut. Dit zijn kleine houten huisjes met basic voorzieningen. Je treft in ieder geval aan: 2 stapelbedden, een tafeltje met stoelen of krukken en een simpele keuken. De laatste jaren worden kampeerhutten steeds luxer en uitgebreider, soms zijn het zelfs bijna bungalows. Kijk goed op de website van de camping wat voor hutten ze hebben en vraag desnoods foto’s van de binnenkant als je niet zeker weet of het voldoet aan de wensen die je hebt. Voor ons is het overnachten in een kampeerhut een ideale manier van vakantie vieren!

Hier lees je meer over leuke kindvriendelijke campings en vakantie.

 

Salzburg met kinderen

Salzburg met kinderen

Salzburg is een ideale vakantiebestemming. Je rijdt er in een dag naar toe en er is ontzettend…

Dit mag je niet missen in Zweden

Dit mag je niet missen in Zweden

Zweden is een kindvriendelijke vakantiebestemming bij uitstek en veel minder ver dan je in eerste instantie denkt.…

Hoi! Ik ben Saskia, 36 jaar oud, getrouwd en mama van Maureen (7) en Camiel (5). Ik werk 32 uur per week bij een gemeente en blog over vakanties en uitjes met kinderen op KidsErOpUit. In de vakanties verken ik samen met mijn gezin alle uithoeken van Europa en in de weekenden ontdekken we Nederland. In de tijd die daarnaast over blijft kruip ik graag achter mijn naaimachine, lees ik een boek en ga ik met mijn man naar het theater. Of dat allemaal in een week van 7 dagen past? Stt, niet verder vertellen, mijn week heeft gewoon een dag extra.

Tenminste, dat denk ik…. 

 

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    jan 26, 2016 at 10:34

    Dat Pippi Langkous park lijkt me echt superleuk!

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.