DIY: Pietje van Klei

DIY: Pietje van Klei

Sinterklaas is weer in het land. Voor mij wel een van de gezelligste tijden van het jaar. Lekker samen genieten van alle het leuks (en lekkers ;)). Voor mij is dit ook vooral een heerlijke knusse tijd. Met buiten de regen en de wind lekker samen aan tafel zitten om spelletjes te doen of lekker te knutselen. En natuurlijk horen daar warme chocomelk en pepernoten gewoon bij.

 

Pietje van klei maken

Mijn dochter Sien is groot fan van klei. Zij kan hier bijna letterlijk uren mee bezig zijn. Daarom heb ik voor een leuke DIY van Foam en Silk klei gekozen dit keer. Dit vrolijke Pietje maak je met de volgende materialen: Foam klei (groen, rood en wit), Silk klei (bruin), klein terracotta potje, chenille draden (2 bruine), wiebelogen en een mooi veer.

 

Zo maak je dit olijke Pietje

De basis voor dit Pietje is het terracotta potje. Bedek de onderrand met rode Foam klei en het bovenste gedeelte met groene Foam klei. Maak met witte Foam klei de kraag.

Voor de armen maak je 2 bolletjes groene Foam klei en plak je deze aan de bovenkant onder de kraag. Prik een stukje (dubbel!) chenille draad aan beide kanten voor de armen en maak aan het eind een handschoen van witte Foam klei. Ook voor de benen maak je eerst 2 bolletjes van de rode Foam klei en plak je dit vast. Prik ook hier een dubbel stukje chenille draad in en maak aan het eind de schoenen.

diy pietje maken

diy pietje maken

 

Maak het hoofdje van bruine Silk klei. De pietenmuts maak je van rode Foam klei en plak je bovenop het hoofdje. Nu nog een vrolijk gezichtje maken met onder andere de wiebelogen en je hoofdje is klaar. Maak je Pietje af met een super mooie veer.

diy pietje makendiy pietje maken

 

Het voordeel van Foam en Silk klei is dat het aan de lucht droogt, en dus geen warme oven nodig heeft. Laat je Pietje 24 uur drogen en hij is helemaal klaar.

Dit Pietje is echt geweldig om samen met je kinderen te maken en een rij met deze vrolijke Pietjes zal van je huiskamer een vrolijke boel maken. Heel veel knutselplezier samen!

Pinterest afbeelding Pietje van Klei

 

» Kijk hier voor meer leuke knutselblogs

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    nov 24, 2015 at 12:12

    Wat een slim idee om een potje als basis te gebruiken. Die klei ziet er echt heel apart uit zo met al die kleine kraaltjes.This thread has been closed from taking new comments.