);

Leuk met kids: Lego World

Leuk met kids: Lego World

Het noorden en midden van het land hebben de Herfstvakantie net achter de rug. Het zuiden heeft de komende week vakantie. En altijd weer is het de vraag: “wat voor leuke dingen gaan we doen tijdens de vakantie?” Al weken was de aankondiging van “hét leukste dagje uit in de Herfstvakantie” via de reclame op tv te zien. Dus toen ik aankondigde dat we samen (dochter en ik) naar LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht zouden gaan, kreeg ik een heel hard “Jippie!” te horen.

Vrijdag de 23e had dochterlief een studiedag én het begin van haar Herfstvakantie. Dus wij naar Lego World. Wat een drukte! Toen wij aankwamen om 10.30 viel het nog enigszins mee, maar tegen lunchtijd was het een krioelende menigte. Gelukkig is alles redelijk ruim opgezet, zodat je er alleen last van hebt als je in de rij moet staan voor een springkussen of een bak popcorn.

 

met levensgrote lego friends popmet levensgrote lego friends pop

 

In 4 grote hallen is het Lego, Lego en nog eens Lego. Wij hebben lang in hal 1 vertoefd, want daar was de ruimte met Lego Friends, de favoriet van dochterlief. Hier kon je door 4 opdrachten te doen 4 stickers verdienen en daarmee kon je dan weer een leuke sleutelhanger ophalen. De BFF’s van Lego Friends deden een dansje en je kunt met ze op de foto. Zo komen alle Lego varianten in de diverse hallen aan bod.

met de meiden van Lego Friends

Overal staan grote lego figuren van uiteraard…Lego. In hal 3 heb je een enorme Intertoys winkel met alles van lego. Die mochten we natuurlijk niet overslaan en er werden 2 nieuwe Lego Friends dozen mee naar huis genomen. Op alle Lego ontvang je tijdens de beurs 10% korting in de Intertoys winkel.

lego worldLEgo world

in het lego zwembadbouwen met lego

Verder kun je natuurlijk overal je bouwtalenten demonstreren en je creativiteit kwijt. Je kunt er zelfs letterlijk een duik nemen in een lego zwembad. En ben je een echte verzamelaar? Of mis je nog net dat ene steentje of onderdeeltje? Je kunt voor 0,06 cent per onderdeel hiernaar zoeken in grote bakken. Het viel mij wel op dat je hier voornamelijk volwassen mannen vindt, die verwoed zoeken naar ontbrekende steentjes en onderdeeltjes.

Je kunt op veel plaatsen wat te eten en te drinken halen. De pannenkoek was volgens dochterlief erg lekker. Zelf meegenomen eten en drinken kun je aan de vele picknicktafels nuttigen.

Tip 1: ga als afsluiting van de dag naar de bioscoop, die direct bij binnenkomst in hal 2 ligt (met de roltrap naar boven). Daar kun je in verschillende ruimtes Lego films kijken. Gewoon aanschuiven en even weer tot rust komen, voordat je weer richting huis gaat.

Tip 2: bestel je kaarten online. Dat scheelt zo’n 5,50 op een entreekaartje. Dan nog is een dagje Lego World: entree 19,50 + parkeren (14 euro dagkaart) of treinkosten nog best een prijzige aangelegenheid.

Wij zijn van 10.30 tot 15.30 uur onder de pannen geweest. Dochterlief vond het fantastisch: “de leukste dag ever!” Mama was vooral gesloopt wink

» Lees ook: een LEGO verjaardagstaart maken

» Kijk naar: een fotoverslag van LEGO World

 

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.