Buidelen oftewel Kangaroeën voor prematuren

Buidelen oftewel Kangaroeën voor prematuren

Ik kwam deze foto tegen van een papa met zijn zoon en beiden buidelen oftewel kangaroeën met een van de prematuur geboren Zweedse tweeling jongetjes. Het is een foto uit 2015, maar deze werd recentelijk pas op Facebook geplaatst. Ik werd gelijk teruggeworpen in de tijd. De tijd dat mijn kleine mopje met 32 weken geboren werd en ik haar na een paar dagen ook zo mocht vasthouden. Dicht tegen me aan. Ik voel nog de siddering door dat kleine lijfje gaan toen ze zo bij me lag en hoor nog de zucht die ze slaakte. Ze was lek geprikt van de infusen die maar niet goed wilden blijven zitten en ze had overal plakkertjes en een sonde, die haar mateloos irriteerde. En het voelde op dat moment echt alsof ze mijn lijf en warmte zo nodig had. Haar oortje op mijn hart en haar snoetje omhoog. Ik zie haar nog zo liggen tegen me aan. Ze klein, zo hulpeloos en zo broos, maar ook zo sterk. Ik realiseerde me toen ook voor het eerst: IK BEN ECHT MOEDER GEWORDEN!

 

Buidelen oftewel kangaroeën

Dit buidelen met huid op huid contact schijnt dus heel belangrijk te zijn voor de ontwikkeling van premature baby's. Ze nemen beter zuurstof op in het bloed, ze gaan er beter van ademen en schijnen beter te groeien als ze regelmatig tegen het blote velletje van mama of papa aan kunnen liggen . Ik kan je vertellen, dat het ook voor mama (en vast ook voor papa) een heel belangrijk moment is. De afstand naar je kind is zó groot wanneer het in een couveuse in het ziekenhuis ligt en je haar of hem niet op kan pakken wanneer jij dat wilt. Die fysieke afstand wil je zo klein mogelijk maken, want het is zó belangrijk voor de binding met je kindje en van je kindje met jou.

 

Meer lezen over vroeggeboorte en de ontwikkeling van prematuren?

buidelen met mijn dochter
Lekker buidelen met mijn dochter

 

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.