);

Buidelen oftewel Kangaroeën voor prematuren

Buidelen oftewel Kangaroeën voor prematuren

Ik kwam deze foto tegen van een papa met zijn zoon en beiden buidelen oftewel kangaroeën met een van de prematuur geboren Zweedse tweeling jongetjes. Het is een foto uit 2015, maar deze werd recentelijk pas op Facebook geplaatst. Ik werd gelijk teruggeworpen in de tijd. De tijd dat mijn kleine mopje met 32 weken geboren werd en ik haar na een paar dagen ook zo mocht vasthouden. Dicht tegen me aan. Ik voel nog de siddering door dat kleine lijfje gaan toen ze zo bij me lag en hoor nog de zucht die ze slaakte. Ze was lek geprikt van de infusen die maar niet goed wilden blijven zitten en ze had overal plakkertjes en een sonde, die haar mateloos irriteerde. En het voelde op dat moment echt alsof ze mijn lijf en warmte zo nodig had. Haar oortje op mijn hart en haar snoetje omhoog. Ik zie haar nog zo liggen tegen me aan. Ze klein, zo hulpeloos en zo broos, maar ook zo sterk. Ik realiseerde me toen ook voor het eerst: IK BEN ECHT MOEDER GEWORDEN!

 

Buidelen oftewel kangaroeën

Dit buidelen met huid op huid contact schijnt dus heel belangrijk te zijn voor de ontwikkeling van premature baby's. Ze nemen beter zuurstof op in het bloed, ze gaan er beter van ademen en schijnen beter te groeien als ze regelmatig tegen het blote velletje van mama of papa aan kunnen liggen . Ik kan je vertellen, dat het ook voor mama (en vast ook voor papa) een heel belangrijk moment is. De afstand naar je kind is zó groot wanneer het in een couveuse in het ziekenhuis ligt en je haar of hem niet op kan pakken wanneer jij dat wilt. Die fysieke afstand wil je zo klein mogelijk maken, want het is zó belangrijk voor de binding met je kindje en van je kindje met jou.

 

Meer lezen over vroeggeboorte en de ontwikkeling van prematuren?

buidelen met mijn dochter
Lekker buidelen met mijn dochter

 

Ga toch lekker buiten spelen!

Ga toch lekker buiten spelen!

Kinderen spelen steeds minder buiten, lees ik in een onderzoek. Dat is echt een serieus probleem. Kinderen van tegenwoordig krijgen een heel…

Wasbare luiers of wegwerpluiers: wat kies je?

Wasbare luiers of wegwerpluiers:…

Een kind zal in zijn of haar leven meer dan 5400 luiers gebruiken voordat het zindelijk is. Dat zijn gemiddeld 5 luiers per dag en dus 150…

Fijne vloeren voor een gezin met jonge kinderen

Fijne vloeren voor een gezin met…

Een huishouden zonder kinderen stelt hele andere eisen aan een vloer dan wanneer er monstertjes rondrennen. Er wordt om de haverklap gevallen,…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.