);

De zwangere buik van: Sabine

De zwangere buik van: Sabine

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan: Sabine, die door haar zware zwangerschappen besloot om vrouwen met hun zwangerschap en bevalling te helpen door cursussen en workshops.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Op deze foto was ik 38 weken zwanger van onze eerste zoon. 

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Allebei mijn zwangerschappen waren niet bepaald rooskleurig. In de eerste zwangerschap heb ik 9 maanden overgegeven en toen ik zwanger was van de tweede had ik tot 8 maanden flinke bloedingen. Waardoor je toch niet volop kan genieten van een zwangerschap omdat je elke keer als je naar de wc gaat toch bang was dat het mis ging.

 

Was je misselijk in het begin?

In de eerste zwangerschap enorm. Alles wat maar naar eten rook of de geur van zoete parfum zorgde al voor het weeïge gevoel. 

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Bij de eerste had ik super veel zin in spaghetti en in de tweede zwangerschap had ik super veel zin in zuurkool. Het grappige is wel dat onze eerste zoon verzot is op spaghetti en onze jongste zoon echt gek is op Hollandse pot. 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

De eerste zwangerschap met 38,5 en de tweede keer met 38 weken. Beide keren ben ik ingeleid door een hoge bloeddruk

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Beide bevallingen waren een natuurlijke bevalling. 

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

We wisten allebei de keren het al met 14 weken. We waren zo nieuwsgierig. 

 

Welke namen kregen ze?

Tygo is onze oudste zoon en onze jongste zoon heet Ryan.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Ik zou nog meer genieten van de zwangerschap. Iedereen zegt het tegen je, maar het gaat zo snel. Voor je het weet ben je bevallen. Ik ben met mijn tweede zoon in aanraking gekomen met ontspannen bevallen. Nou ik raad het iedereen aan. Wat is dit fantastisch. Ik was zo ontspannen dat de artsen niet wisten wat ze zagen. Maar ook ons zoontje was zo ontspannen hij had echt een fijne en rustige start.

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Ik raad iedere mama een ontspannen bevallen cursus aan. Je leert oefeningen, genieten in je zwangerschap, en ontspannen bevallen. Het is een zeer praktische en leuke cursus die je zowel met als zonder partner nog last-minute kan volgen. 

 

Dank je wel voor dit leuke interview Sabine! Meer weten over Sabine? Ze heeft een eigen website Fijn Zwanger, waar ze vrouwen door middel van cursussen en workshops begeleidt in hun zwangerschap en in het ontspannen bevallen en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 1

  1. Lisette van Dijk

    jan 25, 2016 at 10:22

    Mooie foto zeg !!



This thread has been closed from taking new comments.