);

Het Healing Garden Festival

Het Healing Garden Festival

Afgelopen weekend werd van 20 t/m 22 mei nabij Zeewolde het Healing Garden Festival gehouden. Susan is als gastblogger voor Website 4Mama met haar zoon Hessel naar dit festival gegaan en heeft zich ondergedompeld in de sfeer en verschillende workshops. Hoe zij het heeft ervaren, vertelt ze je hier.

 

Samen met mijn zoon naar het Healing Garden Festival

Mijn zoon Hessel en ik hebben weken uitgekeken naar dit weekend: het Healing Garden festival in Zeewolde. Sowieso is het heel leuk om samen met één kind op stap te zijn in een druk gezin met drie kinderen. Hessel heeft van alle aandacht genoten. De verschillende workshops voor moeder en daarbij het programma voor de kids, maakte de zin groter.

Wat meteen voelbaar en merkbaar was bij aankomst: rust en de kleinschaligheid van het festival. Het terrein is heel overzichtelijk en de camping grenst aan het workshopterrein. Handig…de kinderen in de buurt, honden rennen rond en de ouders drinken en eten ondertussen wat, genietend van de muziek of een workshop.

henna tattoo krijgen

Eenmaal aangekomen en gezakt in de sfeer ontdekt Hessel de natuurfontein, waar hij zelf vuur leert maken. Hij is niet weg te slaan bij deze plek en ontmoet meteen vrienden om mee te spelen. Het grote vuur vindt hij net zo interessant. De vuurman betrekt de kinderen bij het aanhouden van het vuur. Fascinerend! Ondertussen geniet mama van een workshop Soulvoice®. Dat is een methode om je stem te bevrijden. We zingen elkaars naam en dat is heel fijn om te geven en te ontvangen van elkaar.

Vuur maken bij Healing Garden
Zelf vuur maken op Healing Garden


Bij een eettentje, die voldoende aanwezig zijn op het festival, eten we een gezonde hap en in de zon genieten we van een drankje. Heerlijke muziek speelt op de achtergrond en er is een man die zeepbellen blaast samen met de kinderen. Het valt me op dat er veel jonge gezinnen aanwezig zijn. Wat relaxed om deze sfeer al zo jong aan je kids mee te kunnen geven. Een sfeer van warmte en genieten, van samen zijn, mooie gesprekken met elkaar, hier en daar een knuffel en heerlijk dansen.


In de middag is er een workshop Tög chod. Met een houten zwaard leer je je gedachten te doorbreken en je eigen ruimte in te nemen. Hessel is enthousiast bij het zien van de zwaarden en tja, dan moet mama er ook aan geloven hè. Ik ben verbaasd over het plezier wat ik heb en de kracht die ik ervaar door bewegingen te maken met het zwaard. Zo ook tijdens de workshop Didgeridoo, die ik niet gedaan zou hebben als Hessel er niet zo enthousiast over was. Maar ook daar was het juist een nieuwe ontdekking en zo daag je jezelf uit als moeder om eens iets anders te doen dan je in eerste instantie zou uitzoeken.

Na het volgen van alle workshops is het tijd om te relaxen in een luie stoel bij de muziek tent. Ondertussen heb ik al heel wat mensen leren kennen en voel ik me thuis. Fijn jezelf te kunnen zijn te midden van alle anderen. Het lijkt wel alsof we een week op vakantie zijn geweest….volgend jaar weer naar het Healing Garden Festival!

Ontmoetingen op Healing Garden
Leuke mensen ontmoet!

Ontmoeting op Healing Garden

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Je zou misschien denken dat een luxe badkamer alleen geschikt is voor mensen zonder kinderen of voor degenen wiens kinderen al volwassen zijn.…

Avontuurlijke vakantie met het gezin? Denk aan IJsland!

Avontuurlijke vakantie met het…

Op vakantie met het gezin? Bij het kiezen van een gezinsvakantie gaan de meeste mensen toch voor veilig. Een weekendje Terschelling of kamperen…

Must-have materialen voor tuinonderhoud

Must-have materialen voor tuinonderhoud

Tuinieren heeft geen vaste regels die je precies moet volgen. Het is meer een kwestie van uitproberen, leren van fouten en geduld hebben.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.