Wat wil jij later worden als je groot bent?

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Volgens onderzoek, dat gedaan is onder 1050 kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud, willen onze kids later dierenarts, onderwijzer, politieagent, danser, uitvinder of vlogger worden. Die laatste zal ongetwijfeld veroorzaakt zijn door het succes van Enzo Knol. De rest is niet zo wereldschokkend. Een rijtje dat er waarschijnlijk 40 jaar geleden niet anders uitgezien zal hebben.

Die van mij wil elke week eigenlijk weer wat anders zijn. Het begon ooit met balletjuf, maar aangezien ze na 3 jaar ballet nog altijd de stijfheid zelve is, zal dat geen beroepskeuze optie zijn. Toen kwam zwemjuf om de hoek kijken, want ja…mevrouw deed aan zwemles. Maar nadat ze toch redelijk snel haar A,B en C haalde, had ze tegen de tijd dat ze voor haar C-diploma opging geen trek meer in zwemmen. Tegenwoordig wisselen de beroepskeuzes tussen actrice, popster en DJ. En dat laatste beroep blijft toch wel redelijk lang favoriet nu. Ze heeft namelijk een paar maanden geleden in Scheveningen aan een professionele draaitafel mogen draaien en volgens de DJ ter plekke had ze er “gevoel voor”.

Interessanter is te weten hoe groot het percentage is dat uiteindelijk ook dat beroep gaat uitoefenen, dat ze opgegeven hebben toen ze 8 waren. Ik denk dat dit percentage heeeel klein zal zijn.

Ik wist niet wat ik wel wilde worden, maar ik wilde nooit op een kantoor eindigen, want dat leek me zó saai. In een winkel werken…dát leek me leuk. Ik ging dus naar de MDS (Middelbare Detailhandel School). Ik geloof niet eens dat dit nog bestaat. En waar eindigde ik? Juist! Op kantoor. Als receptioniste, secretaresse, officemanager, bureaumanager, accountmanager, verkloopleider en uiteindelijk als blogger achter een laptop aan mijn eigen keukentafel.

Dus leuk zo’n onderzoek. Maar wat leer het ons? Dat er niet heel veel veranderd is in 40 jaar tijd én dat vlogger de hoek om komt kijken als carrièrekeuze voor veel van onze kinderen. Misschien moet ik dat ook maar worden…vlogger…. ;-)

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 1

  1. Nathalie

    mrt 24, 2016 at 08:40

    Ik begon met een opleiding groenvoorziening, daarna ging ik MDGO doen en ben uiteindelijk via een logistieke baan de financiële kant op gegaan... en eigenlijk weet ik het nog niet ;) Nou ja, ik heb best wel wensen maar dat wat ik leuk en fijn vind om te doen is er niet zo vaak in een betaalde variant, helaas.

    Onze oudste wil 'winkelmevrouw' worden ze wil graag in een winkel werken, de jongste wil juf worden. En ja, ik zie het ze beide wel doen ook, gek genoeg! Ben wel heel benieuwd hoe het zo ze zal vergaan qua school en werk straks!This thread has been closed from taking new comments.