);

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Volgens onderzoek, dat gedaan is onder 1050 kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud, willen onze kids later dierenarts, onderwijzer, politieagent, danser, uitvinder of vlogger worden. Die laatste zal ongetwijfeld veroorzaakt zijn door het succes van Enzo Knol. De rest is niet zo wereldschokkend. Een rijtje dat er waarschijnlijk 40 jaar geleden niet anders uitgezien zal hebben.

Die van mij wil elke week eigenlijk weer wat anders zijn. Het begon ooit met balletjuf, maar aangezien ze na 3 jaar ballet nog altijd de stijfheid zelve is, zal dat geen beroepskeuze optie zijn. Toen kwam zwemjuf om de hoek kijken, want ja…mevrouw deed aan zwemles. Maar nadat ze toch redelijk snel haar A,B en C haalde, had ze tegen de tijd dat ze voor haar C-diploma opging geen trek meer in zwemmen. Tegenwoordig wisselen de beroepskeuzes tussen actrice, popster en DJ. En dat laatste beroep blijft toch wel redelijk lang favoriet nu. Ze heeft namelijk een paar maanden geleden in Scheveningen aan een professionele draaitafel mogen draaien en volgens de DJ ter plekke had ze er “gevoel voor”.

Interessanter is te weten hoe groot het percentage is dat uiteindelijk ook dat beroep gaat uitoefenen, dat ze opgegeven hebben toen ze 8 waren. Ik denk dat dit percentage heeeel klein zal zijn.

Ik wist niet wat ik wel wilde worden, maar ik wilde nooit op een kantoor eindigen, want dat leek me zó saai. In een winkel werken…dát leek me leuk. Ik ging dus naar de MDS (Middelbare Detailhandel School). Ik geloof niet eens dat dit nog bestaat. En waar eindigde ik? Juist! Op kantoor. Als receptioniste, secretaresse, officemanager, bureaumanager, accountmanager, verkloopleider en uiteindelijk als blogger achter een laptop aan mijn eigen keukentafel.

Dus leuk zo’n onderzoek. Maar wat leer het ons? Dat er niet heel veel veranderd is in 40 jaar tijd én dat vlogger de hoek om komt kijken als carrièrekeuze voor veel van onze kinderen. Misschien moet ik dat ook maar worden…vlogger…. ;-)

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Je kind wil een smartphone, wat nu?

Je kind wil een smartphone, wat…

Tegenwoordig gaan kinderen steeds vroeger zeuren om een eigen telefoon en krijgen ze ook eerder die gewenste smartphone. Voorheen was het…

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je…

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar…

De leukste familieplanners van 2022

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Nathalie

    mrt 24, 2016 at 08:40

    Ik begon met een opleiding groenvoorziening, daarna ging ik MDGO doen en ben uiteindelijk via een logistieke baan de financiële kant op gegaan... en eigenlijk weet ik het nog niet ;) Nou ja, ik heb best wel wensen maar dat wat ik leuk en fijn vind om te doen is er niet zo vaak in een betaalde variant, helaas.

    Onze oudste wil 'winkelmevrouw' worden ze wil graag in een winkel werken, de jongste wil juf worden. En ja, ik zie het ze beide wel doen ook, gek genoeg! Ben wel heel benieuwd hoe het zo ze zal vergaan qua school en werk straks!This thread has been closed from taking new comments.