);

Een kerstboom vol herinneringen

Een kerstboom vol herinneringen

Een aantal jaar geleden kochten wij nieuwe ballen voor in de kerstboom. De hoofdkleur is rood en zilver. Naast de standaard ballen en piek, hebben wij ook een aantal herinneringen in de kerstboom hangen dat mij elk jaar weer even terug laat gaan naar dat speciale jaar.

In 2006 verhuisde wij naar ons eerste huis samen. Dat was in December. Van mijn zus kregen we – opgestuurd uit Amerika- een kerstmuis met sleutel en het jaartal 2006. Elk jaar wanneer ik deze hanger in de boom hang, denk ik terug aan onze eerste kerst in ons ‘eigen’ huis en hoe speciaal dit was.

In December 2007 werd onze oudste zoon geboren. Een week voor kerstmis. In die week kreeg ik een kerstbal met ‘Babý’s eerste kerst’. Deze kerstbal is mij ontzettend dierbaar, maar maakt me ook elk jaar verdrietig, wanneer ik deze in de boom hang. Toen onze zoon een week oud was werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Zijn eerste kerst lag hij niet in mijn armen maar op de Intensive Care van het WKZ. Onze kerst liep dat jaar heel anders dan dat wij verwacht hadden. Elk jaar, wanneer ik deze kerstbal in handen heb komt het gevoel van angst en onmacht weer bij me terug.

Ook kreeg ik dat jaar een kersthanger van mijn zus, weer echt Amerikaans. Met foto, jaartal en zoete woorden, ik hou daar van!

In 2009  kwam zoon nummer twee, ook hij kreeg weer van zijn tante zijn eigen hanger voor in de boom. Elk jaar zoeken ze zelf een mooie tak uit en hangen ze deze hangertjes met foto op in de boom.

In de boom bij mijn ouders hangen nog steeds kunstwerken die mijn zus en ik ruim 35 jaar gelden hebben gemaakt. Nu hebben wij in onze eigen boom ook kunstwerkjes van onze zonen. Ik hoop deze ballen en andere werkjes die ze maken nog heel lang in de kerstboom te mogen hangen.

Elk jaar is de boom weer iets speciaals. Een boom vooral met een lach aan de mooie herinneringen de wij als gezin hebben gemaakt. Van mij zou die boom het hele jaar wel mogen blijven staan….alhoewel, die naalden hè!

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 2

  1. Vlijtig Liesje

    dec 22, 2015 at 02:20

    Ik vind de kerstboom ook mooi, maar als kerst om is ruim ik hem ook graag meteen weer op moet ik bekennen.

    link text  2. Ja bij ons hangt de boom ook vol herinneringen. Bijna elke bal heeft een verhaal. Ik koop ook nooit een pak nieuwe ballen maar elk jaar kopen we 1 losse kerstbal om dat jaar te symboliseren.This thread has been closed from taking new comments.