);

Maak de zee in een potje

Maak de zee in een potje

Het is zomer, tijd om weer heerlijk te genieten van het mooie weer en van het gezin. Voor ons hoort een dag naar het strand daar ook zeker bij. Lekker zwemmen in de zee, strandkastelen bouwen en natuurlijk schelpen verzamelen. Om dat heerlijke strandgevoel nog wat langer vast te houden heb ik dit keer voor jullie een leuk knutselidee met schelpen (en zand van het strand) bedacht.

 

De zee in een potje

Het leuke is dat het maken van de zee in een potje al op het strand begint. Laat je kind mooie schelpjes zoeken en wat zand in een zakje doen. Je kunt ook andere dingen gebruiken zoals kleine stokjes en steentjes.

Om dit knutselwerk te maken heb je ook nog blauwe en witte verf, een kwast, karton, groene chenille draden, een glazen (groente)potje, een tekenpotlood, nylondraad, een schaar en tape nodig.

 

Maak je eigen vakantie herinnering

Begin met het verven van de binnenkant van het potje met blauw en een beetje wit. Verf de helft van het potje tot bovenaan. Verf ook de deksel blauw met witte wolken. Laat de verf goed drogen.

Zee in een potje creatief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak ondertussen van de chenille draden een paar waterplanten. Ik heb zelf twee diktes gebruikt voor het leuke effect. Maak ook van het gekleurde karton een visje (of meerdere visjes als je een grote pot hebt). Gebruik het potlood om het visje eerst te tekenen. Na het uitknippen kun je de potloodlijnen weer uitgummen. Plak aan de achterzijde met de tape een stukje nylondraad. Hiermee bevestig je straks het visje aan het deksel.

zee waterplantenzee vissen voor in het potje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe – als de verf goed droog is – een laagje zand in het potje. Leg een paar schelpen op het zand en steek de waterplanten van chenille draden in het zand. Plak het nylondraad vast aan het deksel en draai de deksel voorzichtig op het potje. Uiteraard moet het visje in het potje. Zo heb je van de schelpen en het zand een leuke vakantie herinnering gemaakt.

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.