De My Little Pony vriendschap tour

De My Little Pony vriendschap tour

Ik heb een 8 jarige My Little Pony fan in huis. Ze kent alle karakters uit haar hoofd, speelt ze na met de pony’s die ze in de loop der jaren gespaard heeft en kijkt naar de filmpjes op tv. Dus toen ik werd uitgenodigd om de My Little Pony vriendschap tour eens van dichtbij mee te maken, oftewel dochterlief, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Die zou dat natuurlijk geweldig vinden!

Van tevoren had ik er weinig over verteld, ze moest het zelf maar ervaren. En eigenlijk wist ik ook niet goed wat we konden verwachten en wat ik me erbij voor moest stellen. Afgelopen zaterdag was de tour in Breda, dus onderweg naar een verjaardag in de buurt zijn we even langs geweest.

De roze My Little Pony bus kun je gewoon niet missen. Hij staat altijd voor een heel grote speelgoedwinkel, want partner in het geheel is Toys XL. Slim natuurlijk, want dan kun je na de tour even de speelgoedwinkel in wippen voor een Pony knuffel of spelletje.

My Little Pony Tour in de kring

 

De My Little Pony vriendschap tour

Zogezegd staat de bus voor een groot megastore complex bij een Toys XL, partner van deze tour, of soms voor een Intertoys. Voor de bus kun je in de rij gaan staan. Elke 10 minuten wordt een groepje van 6 kindjes opgehaald. Eerst wordt er, zittend op een groot My Little Pony kleed van het land der Little pony’s, een verhaal vertelt en elk kind wordt vragen gesteld over o.a. welke pony hun favoriet is en waar in het pony land ze zouden willen wonen. Er wordt echt naar elk kind geluisterd. De meiden doen het heel leuk, dat moet gezegd worden.

Daarna wordt nog een puzzel gelegd, waarbij samenwerken het belangrijkste is. Tot slot gaat het groepje naar de bus, waar ze hun eigen cutiemark op hun wang mogen plaatsen. In de bus worden polaroid foto’s gemaakt als aandenken en ieder kind krijgt nog een goodiebag mee naar huis.

Er zijn steeds tegelijkertijd 3 groepjes onderweg. Zo blijft de wachttijd beperkt. De tour duurt ongeveer 20 minuten.

fotoshoot little pony tourMy Little Pony Rainbow Dash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zit er in de My Little Pony goodiebag?

Het uiteraard roze My Little Pony tasje is al een leuk ding op zich voor de gym of zo. Hierin zit een puzzel/kaartspel, een snoepjeshouder van (in ons geval) Fluttershy met snoepjes erbij, een Little Pony in een surprise zakje, een ketting van Pinkie Pie en een bon om vervolgens in de speelgoedwinkel gratis een My Little Pony tijdschrift op te halen.

 

Wat vonden wij van de My Little Pony vriendschap tour?

Mijn dochter vond het leuk, maar had er wat anders van verwacht. Ze dacht dat ze echt met een bus een tour zou maken die zou gaan over vriendschap. Tja…je bent 8 en neemt dingen af en toe erg letterlijk. Maar ze was blij met de leuke goodies en het was toch een leuk uitje geweest.

 

Mijn tip:

Kan je kind haar mama nog niet loslaten, dan is het waarschijnlijk geen goed idee dat je in de rij gaat staan. Je bent altijd vlakbij, maar het is niet de bedoeling dat ouders mee de bus in gaan of zich op een andere manier ermee “bemoeien”. Enige zelfstandigheid van de kinderen is daarom wel gewenst en dat zal ook de reden zijn dat de leeftijdgrens bij 3 jaar is getrokken. Kids tot 12 kunnen meedoen, maar ik geloof niet dat die daar nog op zitten te wachten. Voor hen is het naar mijn mening te kinderachtig. Zo tot een jaartje of 9 is het leuk.

Weten wanneer de My Little Pony vriendschap tour bij jou in de buurt is? Klik dan hier. De bus toert tot oktober door heel Nederland en België.

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.