De mama van baby Bas

De mama van baby Bas

Mary-Lou wilde vroeger graag jong moeder worden. Uiteindelijk werd ze voor het eerst moeder op haar 30e van dochter Mila en 3 jaar later kreeg ze Bas en eigenlijk is ze blij dat ze op deze leeftijd kinderen heeft gekregen. Eerder was ze er gewoon nog niet klaar voor. Mary-Lou vertelt over de babytijd van haar 2e kindje Bas.

 

Je zoon heet Bas. Waarom de keuze voor deze naam?

Allebei onze kinderen zijn vernoemd. Bas is vernoemd naar opa aan vaders kant en naar zijn ooms. Hij heet trouwens Bastiaan voluit, roepnaam Bas. 

 

Hoe verliep de bevalling van Bas?

Door de bevalling van Mila wat, na 4 dagen weeën, in een spoedkeizersnede eindigde, had ik een medische indicatie. Een volgende bevalling moest dus sowieso in het ziekenhuis plaatsvinden. Wel mocht ik nog de keuze maken tussen een natuurlijke bevalling of een geplande keizersnede. Ik wilde graag een natuurlijke bevalling meemaken, dus daar ging ik weer voor. Na een dag weeën werd het duidelijk dat het weer niet ging lukken. De gynaecoloog gaf aan dat Bas het niet fijn had en hij er geen vertrouwen in had dat het ging verbeteren. Aangezien ik nog maar op ongeveer 4 cm ontsluiting zat, was het advies een keizersnede. En dat advies heb ik opgevolgd 

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Ik was op dat moment al moeder, maar opnieuw ontbrak bij mij het haleluja gevoel. Daarnaast had ik moeite om wakker/bij te blijven op de operatietafel. Ik kreeg een gentle sectio en Bas mocht bij me blijven terwijl ik dichtgenaaid werd, maar daar kon ik helemaal niet van genieten. Ook wilden ze hem huid op huid bij me leggen, maar dat wilde ik helemaal niet. Ik wilde slapen en met rust gelaten worden. Ik voelde dat ik niet de kracht had om hem vast te houden. Achteraf bleek mijn bloeddruk extreem laag wat een heleboel verklaarde. In de loop van de dag knapte ik op en was ik helemaal gelukkig, blij en trots op mijn baby.

 

Is Bas een makkelijke baby?

Bas is op zich een makkelijke baby, maar vroeg wel veel aandacht. Tussen het huilen om voeding, schone luier en slaap door, huilde hij ook om niets. Maar het was zeker niet veel of zorgwekkend. Het blijft toch wel gek denk ik voor een baby. Eerst 9 maanden geborgen in de buik en vervolgens de koude wereld in. Zodra je hem optilde was het ook wel weer goed, dus hij was goed te troosten. Hem dragen in een doek heeft ons beide veel gemak en plezier bezorgd. 

 

Wanneer sliep hij voor het eerst door?

Bas wordt volgende week vijf maanden en slaapt nog niet door. Dat verwacht ik ook niet van hem. Af en toe mogen we een nacht doorslapen van hem, maar dan weer niet van zijn zus. Nee, onze kinderen zijn wat slapen betreft geen schoolvoorbeelden, dus aan tips geven ga ik me absoluut niet wagen.  

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Ik gaf en geef nog steeds borstvoeding. Het was eigenlijk niet echt een keus. Grote zus gaf ik ook de borst en dus was het denk ik daarom vanzelfsprekend dat ik het weer ging doen. Althans in elk geval proberen.

 

Hoe heb je nu de eerste 5 maanden ervaren als moeder van Bas?

Alsof het nooit anders is geweest. Al zijn er absoluut momenten geweest dat ik er helemaal klaar mee was en rust wilde. Maar op het grote geheel zijn die momenten zeldzaam en horen er denk ik bij.   

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Na de wettelijke verlofperiode, van 12 weken na de bevalling, toog ik vol goede moed weer naar mijn werk. Mijn verlof eindigde halverwege december. Dit vond ik erg prettig omdat ik door alle feestdagen het werken rustig kon opbouwen. 

 

Gaat Bas nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Beide kinderen gaan naar het kinderdagverblijf. Onbekend maakt misschien onbemind, maar een gastouder hebben we nooit serieus overwogen. Familie zouden we in principe nooit inschakelen voor structurele opvang. Daar komt bij dat die sowieso te ver weg wonen. Misschien moet ik het niet te hard zeggen, maar eerlijk gezegd zijn we fan van het kinderdagverblijf. 


Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

We hebben nu een dochter en een zoon dus wat dat betreft compleet. Maar op alle fronten is er ruimte voor nog een mini me.  

De mama van baby Bas

Dank je wel Mary-Lou voor je openhartige bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je lieve zoontje. Heel veel geluk met hem en je dochter Mila! Mary-Lou blogt op haar eigen website mamaloublogt.com  en je kunt haar volgen op Facebook en Instagram.

 

Meer lezen van deze rubriek: De mama van baby…?

Tweelingen en erfelijkheid: hoe zit dat precies?

Tweelingen en erfelijkheid: hoe…

Al meer dan twintig jaar is er onderzoek gedaan naar de vraag: in hoeverre spelen de genen een rol bij het verwekken van een tweeling. De…

6 tips voor een geslaagd kinderfeestje

6 tips voor een geslaagd kinderfeestje

Is je kind binnenkort jarig, dan moet dat natuurlijk gevierd worden! De verjaardag die gevierd wordt voor de familie is simpel. Slingers ophangen,…

Behind the shop: Kids Decoshop

Behind the shop: Kids Decoshop

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.