);

Verliefd op het Moezelgebied - Duitsland

Verliefd op het Moezelgebied - Duitsland

Voor mij hoeft een vakantie niet ver weg te zijn. Er even heerlijk op uit kan ook in Duitsland. Ik ben zelf vooral verknocht aan het Moezel gebied. Langs deze mooie rivier zie je de heuvels met de wijnranken. Een prachtig uitzicht waar je vanaf de rondvaartboten heerlijk van kan genieten. Een tocht die niet alleen leuk is voor jou als ouder, maar waar kinderen ook enorm van genieten. Met wat geluk tref je ook nog eens een kapitein die de kinderen even binnen in de stuurhut laat kijken.

 

Gezelligheid van een park

Ben je geen kampeerder en is een hotel voor jullie geen optie? Ga dan naar een van de parken. Zowel Landal Greenparks als Center Parcs hebben parken in Duitsland in of in de buurt van de Moezel. Het fijne van deze parken is dat ze geheel zijn ingericht op kinderen. De huisjes zijn gezellig, er is veel entertainment voor de kinderen, je kunt er lekker zwemmen en er is een kindervriendelijk restaurant. En dan zit je ook nog eens in een fantastische omgeving.

 

De omgevingMoezel kasteel

Voor de kinderen is er veel te doen in de Moezel en in het nabij gelegen Eifel gebied. Een echte belevenis is de Burcht in Cochem. In de oude Burcht herleven de tijden van toen. Ga mee met de gids die de geschiedenis van de Burcht op een levende wijze verteld of laat de kinderen genieten van de roofvogelshow. Naast Cochem zijn er meerdere plaatsen in de Moezel waar je burchten en kastelen kunt bezoeken.

 

 

dieren in de moezelEen absolute topper is het wildpark in Daun. Tijdens de auto safari zie je herten en zwijnen, maar ook lama’s, ezels en emoes. Het leuke van de auto safari is, dat je op diverse plekken ook uit kunt stappen en de dieren kunt voeren. Na de safari kunnen de kinderen lekker losgaan in de geweldige speeltuin terwijl jij geniet van een lekkere versnapering. En mochten jullie dan nog niet genoeg gezien hebben, het wildpark heeft een apenkloof waar je doorheen kunt lopen en een roofvogelshow.

 

Word ook verliefd op dit mooie gebied en boek je vakantie. Het is zeker de moeite waard. 

Meer inspiratie nodig voor je vakantie? Kijk dan eens op onze pagina met allerlei kindvriendelijke vakantiebestemmingen en vakantietips.

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.