);

News4Mama: terugblik op week 51, 2015

News4Mama: terugblik op week 51, 2015

Soms zijn zaken zo hot en happening, dat ik niet ook zo nodig op dat moment mijn mening wil geven via een blog en op social media. Want jemig, daar heb je er weer eentje voor de kijkcijfers, websitebezoekers en bloglezers. Maar uiteraard heb ik wel een mening over deze gebeurtenissen die het nieuws halen. Die mening verkondig ik voortaan in News4Mama, de terugblik op de week.

 

News4Mama #1: Papa in bad met dochtertje

Veel mensen op Facebook vielen over een Deense vader heen (bekende komiek Torben Chris) die in bad zit met zijn 2-jarig dochtertje. Hij werd als pedo afgeschilderd. Zijn we dan zó vertrut met z’n allen? Het kwam niet eens in mijn hoofd op toen ik de foto onder ogen kreeg. Hoe ziek kun je zijn? Willen we als vrouw niet dat onze mannen een deel van de zorg op zich nemen? Dat ze billen afvegen, luiers verschonen en de kids in bad doen? Is vaderliefde niet net zo belangrijk als moederliefde?

Je kunt erover discussiëren of je je kind überhaupt (gedeeltelijk) in z’n blootje op social media moet plaatsen, maar eigenlijk is het raar dat je bij de afweging rekening moet houden met de walgelijke gedachten en handelingen van bepaalde individuen. Dat doe ik overigens wel, dat rekening houden met.... De schattige blootfoto’s hou ik voor in het album in de kast.

Omdat de betreffende foto van social media is verwijderd door Torben Chris ga ik ervan uit, dat hij niet wil dat zijn foto verspreid wordt. Ik laat de foto om die reden dan ook niet zien, maar je kunt de foto en de discussie hieromheen nog bekijken op RTL Nieuws.

 

News4Mama #2: Sabia

Ach, wat een ophef…de lang verwachte miskraam van Sabia werd een feit. Iedereen denkt er het hare van en daarom alleen al wilde ik er eigenlijk niets over zeggen. Maar ja, wanneer je een rubriek als deze start, dan kun je er toch niet aan voorbij gaan. Laat ik het zo zeggen: heel triest. Als ze haar kindje verloren heeft (en dat voor de derde keer), dan zal haar verdriet zó groot zijn! Dat wens je niemand toe. Was het schijn, dan wens ik ook dan haar veel sterkte toe. Hopelijk wordt 2016 een beter jaar voor haar met meer rust en minder media.

 

News4Mama #3: Serious Request

Vrijdagavond zijn Paul, Giel en Domien van 3FM in het Glazen Huis opgesloten, dat dit jaar in het Limburgse Heerlen staat. De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Bijvoorbeeld naar de opvang en rehabilitatie van kindsoldaten. Zouden ze dit jaar de ruim 12 miljoen van vorig jaar overschrijden? Donderdagavond zullen we het weten. Wil je de actie steunen en ook een donatie doen? Ga dan vooral naar de actiesite van Serious Request.

 

Wat vond jij nu opvallend mama en -kindernieuws de afgelopen week?

Je kind wil een smartphone, wat nu?

Je kind wil een smartphone, wat…

Tegenwoordig gaan kinderen steeds vroeger zeuren om een eigen telefoon en krijgen ze ook eerder die gewenste smartphone. Voorheen was het…

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je…

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar…

De leukste familieplanners van 2022

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.