);

Schaterlachen bij de voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief

Schaterlachen bij de voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief

De zondag begon al goed met de Thomas de Stoomlocomotief marathon bij Telekids. Dochter is geen groot fan (dus heeft geen CD’s of zo), maar kijkt altijd wel als ze het toevallig voorbij ziet komen, kent de karakters en zingt de liedjes mee. Het zou een leuke dag worden, want ’s middags waren we door Van Hoorne Entertainment uitgenodigd om in de Goudse schouwburg de première van de Thomas de Stoomlocomotief theatertour bij te wonen. En omdat dochter besmet is met mijn liefde voor theater en musical keken we erg uit naar de voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief en het Circus.

 

Het verhaal

Het Station van Sodor is in rep en roer, want het Circus komt naar de stad. De Dikke Controleur heeft zijn beste pak aangetrokken, het perron is geveegd en de treinen zijn gepoetst. Maar als blijkt dat de circuswagon niet op tijd kan zijn dreigt het hele feest in het water te vallen. Zal het Thomas en zijn vrienden lukken om het Circus toch op tijd naar de stad te krijgen?

 

Voor wie is de voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief leuk?

Je kunt ernaartoe met je kleintje vanaf 2 jaar, hoewel ik dat zelf wel erg jong vind om een uur lang op je stoel te zitten en je buren niet dusdanig te storen dat ze het nog kunnen horen. Het is een beetje afhankelijk van het kind en jij kunt dat het beste bepalen uiteraard. Zelf merk ik dat kinderen vanaf 3,5/4 jaar een musical en theater het meest kunnen waarderen en ze ook wat meekrijgen van wat er op het podium gebeurt. Ook als je kind geen groot fan is, is de voorstelling erg leuk. Er gebeurt voldoende.

 

Wat vonden wij van de voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief?

Mitch Blaauw - cast
Mitch Blaauw speelt Clown Fluffy

Uiteraard komen veel karakters voorbij. Thomas, Percy, James, Gordon, de Dikke Controleur en niet alleen het podium maar ook de zaal wordt benut. Mevrouw Vera Vraag, die stiekem verliefd is op de Dikke Controleur, praat als journaliste van Sodor de boel een beetje aan elkaar. De sterke man van het circus, die er overigens niet heel sterk uitziet, is erg lollig. Persoonlijk vond ik boer Boontje erg leuk met zijn accent, zijn kippen, varken en schapen. Hij is maar heel even in het stuk met 1 lied. Maar het allerleukste is toch wel Fluffy, de clown van het circus. Groot compliment voor hem. Hij speelt nagenoeg in iedere scene van het stuk en is een onmisbare speler in het geheel. Mijn dochter heeft in tijden niet zo hard gelachen. En wat is er mooier dan je kind zo te zien genieten? Dus dank Mitch Blaauw voor je goede spel en dat je samen met je collega’s mijn kind een onvergetelijke dag in het theater hebt bezorgd. En bedankt voor de foto ;-)

 

cast thomas de stoomlocomotief

 

 

 

 

 

 

 

Thomas De Stoomlocomotief toert door Nederland en België langs vele theaters tot en met 11 juni 2016. Meer informatie: www.ThomasTheatertour.nl

 

Meer lezen over (kinder)musicals?

 

Hoe je kinderen meer vitaminen binnen krijgen

Hoe je kinderen meer vitaminen…

Als iemand het belang van gezonde voeding en supplementen kent dan ben ik het wel. Al meer dan 20 jaar kamp ik met zeer regelmatige migraines…

Hoe maak je de mooiste foto's met je smartphone?

Hoe maak je de mooiste foto's met…

We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we vroeger foto's maakten zonder onze telefoons. Tegenwoordig zijn onze telefoons zo geavanceerd dat…

De leukste familieplanners van 2022 en 2023

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.