);

Stampen in de plassen

Stampen in de plassen

Eigenlijk is het ongelooflijk. Je let even niet op en hop, de zomer is voorbij. Tenminste, daar lijkt het op het moment dat ik dit schrijf ontzettend op. We blijven hopen op een paar fijne nazomerdagen maar naarmate september vordert wordt de kans daarop natuurlijk steeds kleiner.

 

Prachtige herfst

De herfst kan enorm prachtig zijn. Struinen in het bos, wadend door bergen kleurige herfstbladeren… fris maar met een waterig zonnetje… een ideaalbeeld toch? Dan thuiskomen en fijn samen knutselen met die herfstbladeren, eikels en kastanjes. Met z’n allen fröbelen aan de keukentafel. Leuk!

» Kijk hier voor: knutselblogs en diy's

 

Idyllisch herfstbeeld

Gniffel…ik schrijf het op alsof ik er ervaring mee heb – alleen is de rest van mijn gezin niet zo van de boswandelingen en ook niet van het knutselen. Zo’n herfstmiddag als ik hierboven beschrijf heb ik met mijn gezin dus nog nooit beleefd. Toch zit dat herfstbeeld hardnekkig idyllisch te zijn in mijn hoofd.

Droog weer in de herfst met een waterig zonnetje hè…in de praktijk betekent die herfst toch vooral regen, véél regen. Dat maakt die boswandeling met een stuk minder aantrekkelijk, ja toch? Knutselen met doorweekte herfstbladeren – dat is het ook niet helemaal.

 

Buiten spelen in de regen

Dus – alle kinderen blijven binnen? Dat lijkt me nou ook weer niet nodig. Zelfs mijn kinderen – die niet zo ontzettend buitenspelerig zijn, behalve op de camping, gaan soms gewoon naar buiten als het regent. Niet omdat ze dat van mij moeten trouwens. Waar ik met mooi weer nog weleens wil zeggen: “gaan jullie nu maar eens naar buiten”, zal ik dat bij regen niet doen. Ze gaan gewoon uit zichzelf. Omdat het ze niet uitmaakt.

 

Een beetje nat, so what?

Ze hebben gelijk ook. Als je buiten gaat spelen in de regen, dan word je een beetje nat, so what? Een hockeytraining gaat ook gewoon door als het stroomt van de regen. Kom je nat thuis – dan trek je iets droogs aan. Heb je het er koud van – dan stap je even onder een warme douche. Allemaal helemaal geen probleem.

 

Regenlaarzen aan en gáán

Dus ik zeg: regenlaarzen aan en gáán. Misschien een regenjasje erbij of een poncho. Er zijn zulke leuke te krijgen… als ik dat zie vind ik het oprecht jammer dat mijn kids alweer zo groot zijn. Dat ze het liefst voor camouflagekleuren gaan in plaats van die heerlijke felgekleurde laarzen met dierenprints erop. Daar kun je tenslotte zo heerlijk mee stampen in de plassen!

 

Van de redactie: We hebben een paar leuke laarsjes voor je gespot bij Hip in de Regen, het adres voor hippe regenkleding voor je kids en voor jezelf.

tijgerprint regenlaarsjes

regenlaarsje met bontregenlaarsje koe

 

Stampen in de plassen

Stampen in de plassen

Eigenlijk is het ongelooflijk. Je let even niet op en hop, de zomer is voorbij. Tenminste, daar lijkt het op het moment dat ik dit schrijf…

Heimwee naar de camping

Heimwee naar de camping

Het campingseizoen is nog niet helemaal afgelopen. We hoeven de boel pas uiterlijk 1 november af te sluiten dus áls er nog wat mooie weekenden…

Mooie wereld voor je kind

Mooie wereld voor je kind

Lieve mama’s, ik ga jullie even meenemen naar een wereld die jullie misschien niet kennen. Of alleen van naam kennen. Het zou zomaar kunnen…

Hai! Even voorstellen… ik ben Anneke (1970), moeder van twee heerlijke jongens (uit 2004 en 2006). Al vér voordat ik hen kreeg was ik dol op het spelen met kinderen. Tijdens mijn studie was ik hostess bij McDonalds. Je weet wel: kinderfeestjes, schminken, ballonnen en bezoek van Ronald McDonald. Na m’n afstuderen (1993) werd ik leidster bij Scouting en daar ben ik nog steeds actief. Heerlijk om leuke activiteiten te verzinnen voor die kids.

Mijn geld verdien ik met schrijven. Over geldzaken, daar heb ik door mijn studie en werkverleden verstand van. Dat ik in mijn vrije tijd nog lang niet uitgeschreven zie je wel op Speeljeblij.nl. Op Website4Mama kun je van mij artikelen verwachten over zowel geld als spelen. Tot gauw!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.