);

De zwangere buik van: Yvonne

De zwangere buik van: Yvonne

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan: Yvonne, die haar buik professioneel liet fotograferen.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

7 maanden.

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Dit was mijn derde zwangerschap, we waren erg blij. We wilde heel graag een derde kindje. Mijn zwangerschap verliep goed. Ik voelde me goed en de baby groeide goed. Ik genoot echt van deze zwangerschap.Milan was een super makkelijke baby in mijn buik. Ik slaap graag op mijn (rechter)zij. Bij Justin en Dylan kon dit vanaf de vijfde maand niet meer. Dan gingen ze slaan en schoppen, net zolang tot ik anders ging liggen. Milan ging zelf anders liggen, die paste zich heel gemakkelijk aan mijn houding aan. Justin en Dylan vonden het ook erg leuk dat er een broertje of zusje zou komen. We wilden expres het geslacht niet weten. Justin en Dylan zijn ook een paar keer mee geweest naar de verloskundige, dan mochten ze aan mijn buik voelen.  Erg leuk om dit zo met hun te kunnen delen.

 

Was je misselijk in het begin?

Nee ik was gelukkig niet misselijk, wel heel erg moe.

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik heb de hele zwangerschap geen aardappels gegeten. Ik ging er echt van kokhalzen.

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Ik beviel nog net in mijn 36 week. Ik ben om 22.30 bevallen, als ik om 00.00 bevallen was dan zat ik precies op de 37 weken.  Ik wist niet dat het zo erg zou zijn om 1,5 uur voor mijn 37ste week te bevallen. Ze wilden Milan meenemen naar de kinderafdeling. Maar dat stond ik niet toe, alles was goed met hem. Bij mij was hij het beste. Drie keer moest hij geprikt worden die nacht. Ze keken dan naar zijn suikers, dit vond ik heel erg.  Als ik dit van te voren geweten had. Dan had ik niet ingestemd met de inleiding op vrijdagavond, maar had ik gewacht tot zaterdagochtend. Ik beval namelijk snel.. Milan was er in een uur en dat wisten hun en ik allebei dat hij er voor twaalf uur zou zijn. Ik heb nog gevraagd of het goed was!

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Natuurlijke bevalling maar wel met inleiding. ( Bij alle drie mijn bevallingen ben in ingeleid).

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

Bij mijn eerste zwangerschap was de 20 weken echo nog niet standaard, bij hem wisten we het dus nog niet. Dit vond ik helemaal niet erg. Bij Dylan wisten we het na de 20 weken echo wel, en heel veel om ons heen ook. Toen ik zwanger was van Milan wilde ik het absoluut niet weten. Ik wilde dat het een verrassing zou blijven. Toen hij geboren werd en de verloskundige hem oppakte, zag ik het meteen: Een piemeltje..

  

Welke naam heeft hij?

Milan Thomas we hebben hem vernoemd naar zijn twee broers. Justin Milan en Dylan Thomas.   

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Nee, ik zou het weer net zo willen doen. Ik zou alleen een dag later zijn bevallen.

 

zwangere buik yvonneHeb je nog tips voor mama’s to-be?

Probeer je bevalling los te laten. Probeer er niet te veel tegenop te zien.Als moeder weet jij heel goed wat goed is voor je kindje. Probeer op dit gevoel te vertrouwen. Maak foto's! Van je buik, net na de bevalling en ook daarna.

Dank je wel voor dit interview Yvonne en voor je mooie foto's! Meer weten over Yvonne? Ze blogt op haar website Kidzblogger.nl en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Zo leer jij je kind in no-time fietsen

Zo leer jij je kind in no-time…

Als ouders zijnde vliegt de tijd voorbij, je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met je kind leren fietsen. Nederland is bij uitstek een…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.