);

De Wardo Wonder theatershow

De Wardo Wonder theatershow

Dochterlief van 7 kijkt regelmatig De Wonderschool op RTL Telekids waar Wardo Wonder zijn Verwonderaars leuke goocheltrucs leert en zijn vingervlugheid toont in zijn beetje nerdy pak met vlinderstrik. Niet zelden zoekt ze daarna in huis de benodigde materialen om de truc voor publiek nog eens na te spelen. En vaak ook nog eens op een manier dat je niet direct snapt hoe ze het doet. En dat is natuurlijk essentieel aan een goede goocheltruc: je publiek moet niet direct doorhebben hoe je het doet.

Het succesvolle kinderprogramma heeft nu een vervolg gekregen op podia door heel Nederland. Wardo stond zaterdag 19 maart met zijn allereerste try-out op het podium van Theater de Bussel in Oosterhout. Mijn dochter Marisa en ik mochten van de producent Van Hoorne Entertainment deze show bijwonen én we mochten daarna Wardo nog interviewen. Heel spannend dus, dat snap je!

 

Wardo met konijn Wally

De voorstelling: Wardo en de wonderschool Live!

Wardo droomt ervan om ooit te kunnen vliegen, maar om dit te kunnen bereiken zal hij eerst een 7-tal wonderlijke opdrachten moeten vervullen in 60 minuten tijd. Vergezeld door een mysterieuze Hartendame en Wally het pratende konijn gaat Wardo met hulp van het publiek de uitdaging aan. In een magisch avontuur verbaast Wardo het publiek met verschijningen, verdwijningen, vliegkunsten en voorspellingen. Uiteraard worden de jonge verwonderaars veelvuldig uitgenodigd actief deel te nemen aan de acts en krijgen ze hier een daar zelfs een truc uitgelegd, zoals dat hoort in Wonder School. Alle Verwonderaars krijgen voor hun hulp tijdens de show na afloop een echt Wonder School diploma met handtekening van Wardo.

Wie denkt dat hij 70 minuten lang naar een goochelshow gaat kijken, komt bedrogen uit. Dat is overigens niet negatief bedoeld. Het is namelijk echt een theatervoorstelling. Er wordt geacteerd én Wardo schudt er zelfs een lied uit, dat helemaal niet onaardig klinkt voor een zingende goochelaar. De eerste paar zinnen van de voorstelling kwamen er nog wat stijf uit, maar na een paar minuten zat hij helemaal in zijn rol en werd het absoluut geloofwaardig toneelspel. Mijn complimenten en die van Marisa. We hebben ervan genoten!

Wonderschool en hartendame

Wij zaten tijdens de voorstelling naast goochelaar Marc Luijben, die we eerder hadden ontmoet tijdens de première van Thomas de Stoomlocomotief, waar hij in de VIP lounge balloncreaties maakte voor de kinderen. Hij helpt terminaal zieke kindjes een mooie dag te bezorgen met het doen van goocheltrucs via de Stichting Lach voor een Dag. Een heel mooi initiatief, dat ondersteund wordt door Van Hoorne Entertainment. Maar hoe Marisa ook smeekte. Marc verklapte de trucs van zijn collega Wardo niet…jammer ;-)

Wardo Wonder en de Wonderschool Live

 

Na de voorstelling

De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten. Naderhand komt Wardo naar de foyer en daar kun je jouw goocheltruc aan Wardo zelf laten zien. Wel even voor de voorstelling doorgeven bij de medewerker van de merchandise stand. Alle kinderen mogen met Wardo op de foto. Hij neemt daar echt de tijd voor. En vergeet natuurlijk je diploma niet! Af te halen bij de merchandise stand.

Wij mochten na afloop Wardo nog wat vragen stellen.

 

Ons interview met Wardo

Wardo heet eigenlijk Nick Houtepen. Die vraag was Marisa vergeten te vragen, maar het antwoord heb ik nog even opgezocht op Google. Dit is zijn eerste familie theatershow en zaterdag was zijn allereerste officiële voorstelling. Heel spannend vond hij het, zo vertelde hij ons. Maar wij konden hem geruststellen, het was heel goed gegaan. We hadden ervan genoten. Hij vertelde Marisa dat hij op zijn 8e zijn eerste goocheltruc deed met 4 verplaatsende en verdwijnende suikerklontjes. Marisa vertelde hem daarna dat zij over 2 weken op 2 april 8 zou worden en dat ze voor haar verjaardag een goocheldoos gevraagd had. Ze hebben daarna samen de afspraak gemaakt dat ze de volgende keer dat ze elkaar zouden zien haar beste goocheltruc aan hem zou laten zien. In antwoord op onze andere vragen, vertelde hij vervolgens dat hij in 2002 op 17 jarige leeftijd Nederlands Jeugdkampioen goochelen werd en dat hij al 5x in de jaren daarvoor verloren had. Omdat je tot je 17e mee kunt doen aan het jeugdkampioenschap was het zijn laatste kans en hij won! Het jaar daarop werd hij Nederlands kampioen goochelen. Zijn goocheltrucs leerde hij van Hans Kazan vertelde hij. Marisa kende Hans Kazan niet. Mama uiteraard wel. Ontzettend leuk dat hij ons even te woord wilde staan. Hij begeleidde ons zelfs helemaal weer terug naar de deur en we werden uitgezwaaid.

Wardo en Marisa

 

Marisa was er helemaal vol van. En wat leuk om op school tijdens het kringgesprek te vertellen: “Ik heb Wardo Wonder geïnterviewd!”

Wil je weten wanneer Wardo in een theater bij jou in de buurt is? Check dan even de speellijst!

 

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 2

 1. Yvonne

  mrt 21, 2016 at 10:38

  Wat leuk! Bij ons kijken ze er helemaal niet naar. Maar als je er regelmatig naar kijkt is het super leuk om je held te mogen ontmoeten. 2. Vlijtig Liesje

  mrt 22, 2016 at 10:39

  Je ziet steeds vaker dat tv-progamma's ook in theater versie komen. Ik vind dat een leuke ontwikkeling!

  HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.