2017 in vogelvlucht: het jaaroverzicht 4Mama

2017 in vogelvlucht: het jaaroverzicht 4Mama

Zo aan het einde van het jaar zie je bij veel blogs een jaaroverzicht voorbij komen. Ik heb getwijfeld over ik ook zo’n overzicht zou maken. Zijn er momenten in het afgelopen jaar die noemenswaardig zijn? Mijn persoonlijke leven is redelijk kabbelend saai of prettig stabiel… het is maar hoe je het bekijkt winkZakelijk gezien waren er heel mooie momenten. Momenten waar ik ook heel trots op ben. En volgens mij leuk genoeg om jullie deze nog even te laten zien en lezen.

 

Over 4Mama

Ik kijk er zelf een beetje van op. Ik check wel elke dag mijn analytics, omdat je gewoon graag wilt weten of je blog een beetje gelezen is. Maar ik check eigenlijk zelden een langere periode achtereen. Over heel 2017 is de website bijna 155.000 keer bezocht. Dat is 2x zoveel als in 2016. Een geweldig resultaat. Gaan we dat ook weer verdubbelen in 2018? Dat zou fantastisch zijn!

 

De best gelezen artikelen van 2017

Het best gelezen artikel van het afgelopen jaar is eentje dat ik in januari schreef over de slechte veiligheid van sommige indoor speeltuinen naar aanleiding van het onderzoek door de VWA. Ik werd zelfs bedreigd met advocaten en rechtzaken, maar ik ben niet ingegaan op die dreigementen. Het blog bleef en jullie hebben het in totaal bijna 15.000 keer gelezen.

Het blog dat daarna komt is er eentje dat de afgelopen week viraal ging. Wat is viraal? Dat heeft voor elke blogger een andere betekenis. Als een blog dusdanig aanspreekt dat veel mensen reageren, het uit zichzelf delen (dus geen winacties!) en het daardoor meer lezers trekt dan doorgaans een blog doet, dan spreek je van een blog dat viraal gaat.

Dat gebeurde met mijn blog: Ik strijk niet – NOOIT! Deze werd in de afgelopen dagen meer dan 9.000x gelezen en over het hele jaar gezien bijna 11.000x. Ik kwam ze in het dagelijks leven niet vaak tegen. Medestanders. Niet strijkers. Maar ze bestaan toch echt! Heerlijk!

Met dank aan de Facebookpagina van Loedermoeder voor het delen van mijn blog, want zonder deze lieve dames had ik niet zo’n geweldig goede laatste week van 2017!

viraal bericht

 

Een blog waar ik erg trots op ben en gaat over de ontwikkeling van prematuren staat op nummer 3 met bijna 8.000x. Mijn dochter is ruim 9,5 jaar geleden 8 weken te vroeg ter wereld gekomen en dat heeft zo z’n sporen achter gelaten. Het artikel schreef ik in 2015, maar het artikel wordt nog altijd veel gelezen via Google.

» Lees hier mijn artikel over prematuur en ontwikkeling

 

Het team van 4Mama

Heel trots ben ik op mijn team bloggers. 12 kanjers die 1x per maand en soms vaker een blog voor jullie schrijven. Allemaal ook zo verschillend. De een is een kei in knutselen, de ander verzint leuke recepten en weer een ander schrijft gewoonweg hilarisch of is kindercoach. Een mooi cluppie vrouwen bij elkaar. Sommigen ken ik inmiddels goed. Anderen heb ik nog nooit gezien. Wie weet gaan we daar in 2018 verandering in brengen.

Kijk hier naar ons team en lees hun bio's

Bloggers team 4Mama

 

Fotoshoot met je dochter

2-3 keer per jaar duik ik samen met dochter én fotografe Wendy van Wen’s Fotografie de studio in om de laatste kindermode te fotograferen. Zo trots ben ik op mijn dochter die zich in en uit allerlei kleding laat hijsen en die daar toch maar even gaat staan. Dit keer mocht ik samen met haar op de foto voor het kledingmerk Deal75. Een twinning shoot. En wat hadden we een lol! Kun je het zien? laugh

>> Lees hier: review Deal-75

Twinning met dochter

 

Brandrep voor LavaLava

Wij mochten in het voorjaar brandrep zijn voor het nieuwe kledingmerk voor meiden: LavaLava. Blijkbaar was de samenwerking bevallen, want we werden na de zomervakantie gevraagd dit nogmaals te doen. Ik zeg WE, want zonder die prachtige dochter van mij zouden we dit niet kunnen doen. Hierbij wil ik LavaLava bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar. Marisa en ik vonden het heel leuk om jullie brandrep te zijn.

» Lees hier: review wintercollectie LavaLava

LavaLava wintercollectiemeiden collectie LavaLavajurk LavaLava

 

Blogger by Nature

Samen met blogcollega Joyce van MamsatWork startte ik in 2017 een nieuwe onderneming Blogger by Nature, hét kenniscentrum voor bloggers. Samen met haar én Marguerita van Marstyle.nl organiseerden we 1 september jl. ons eerste kennisevent voor bloggers en online ondernemers. En het was een groot succes. Niet alleen doordat we genoeg deelnemers hadden, maar vooral omdat die deelnemers naderhand zo enthousiast waren. Enthousiast over de sprekers, de locatie bij StayOkay Soest, het eten en de gemoedelijke sfeer. We gaan het op 2 juni 2018 nóg beter doen.

Foto is van Didie.nl

Blogger by Nature event

 

Wie wil ik bedanken

Ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Hoe geweldig is het om te doen waar je hart ligt. Elke dag weer? Dat ik vrouwen mag ontmoeten die dezelfde passie hebben. Ik bedank de bloggers in mijn team. Zonder jullie zouden er geen dagelijks leesvoer zijn voor al die lezers. En natuurlijk bedank ik jou, de trouwe bezoeker en lezer van al die blogs. Zonder jou geen website 4mama.

Maar vooral bedank ik mijn geweldige dochter die zo'n grote rol in mijn blogs en socials speelt en ook mijn man, die van de week nog tegen me zei dat hij zo trots op me is. Ik heb hem versteld doen staan. Toch knap dat hij het 2,5 jaar geleden niet gezegd heeft dat hij er weinig geloof in had. Want hij had geen idee hoe je van je bloggen je werk kon maken. En hoe goed dat hij dat alsnog durft toe te geven… wink

 

Op een geweldig mooi 2018. Met veel liefde en gezondheid!

Liefs Esméekiss

Ook de bovenste foto is van Didie.

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.