);

Betaalbare dierentuinen in Noord-Holland

Betaalbare dierentuinen in Noord-Holland

Ik ga graag op stap met de jongens. Omdat ik liever wat vaker op stap ga, vind ik het fijn wanneer ik relatief betaalbare uitjes kan vinden. Er zijn twee dierentuinen in Noord- Holland die absoluut in het rijtje betaalbaar en leuk vallen. Dat zijn Landgoed Hoederdaell in Anna Paulowna en Van Blanckendaell park in Tuitjehorn.

 

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell ligt in Anna Paulowna. Het is een dierentuin midden in het bos. In dit park vind je naast onder andere bruine beren, loslopende ringstaartmaki’s, wolven en kangoeroes ook gepensioneerde circusleeuwen. Je kan zo maar oog in oog staan met een emoe, loslopende hertjes of fazanten. Ook is er een roofvogelshow en kinderboerderij.

Stichting Leeuw heeft een opvangverblijf midden in de bossen van Landgoed Hoenderdaell. Hier worden leeuwen en tijgers opgevangen, verzorgd en voorbereid naar een mogelijke terugkeer naar de natuur.

Voor kinderen tot en met 4 jaar is de toegang gratis, boven de 4 jaar betaal je € 10,-

 

dierentuin

Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park vind je in Tuitjehorn. Het park is groots opgezet. De dieren die je hier onder andere  ziet zijn kamelen, aapjes, rendieren, alpaca’s, zebra’s, wallaby’s en vele vogelverblijven met arenden en uilen. Naast de dieren zijn er meerdere speeltuinen voor klim en klauterplezier.

Voor  kinderen tot 2 jaar is het park gratis. Voor kinderen van 3 en 4 jaar €3,00. Van 5 t/m 12 jaar € 7,00 en voor 12 jaar en ouder €11,00.

In beide parken is genoeg plaats waar je eten en drinken kan kopen, maar ook waar je zelf meegenomen etenswaar kan nuttigen.

 

Ervaringen met deze dierentuinen

Onze ervaringen van beide parken is zeer positief. Beide parken hebben we vaker bezocht en elke keer is het weer een avontuur. De parken zijn relatief rustig, groots opgezet, waardoor de dieren veel ruimte hebben om te leven. Er zijn dan misschien geen olifanten en giraffen, maar volop andere prachtige dieren.

Echt een aanraders dus.

Ken jij nog betaalbare uitjes om met kinderen heen te gaan?

Foto’s: privéfoto’s  uit archief lodiblogt 

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 3

 1. Merel

  jun 20, 2016 at 03:19

  Had er nooit van gehoord, maar mooi alternatief voor de gebruikelijke dierentuinen! 2. Zoovaria

  jun 21, 2016 at 11:24

  Dit zijn er dan nog maar 2 die worden benoemd.
  maar ook de volgende parken mogen er in Noord-Holland wezen:

  Artisklas Haarlem
  ZeeAquarium Bergen aan Zee
  Animalfarm Beverwijk
  Vlindorado Waarland
  Aquarium in Fort Kijkduin
  En op Texel
  Ecomare en Eureka  1. Lodi

   jun 22, 2016 at 08:46

   Wat een leuke Tips, deze ken ik niet, ga ik zeker eens kijken! Bedankt.This thread has been closed from taking new comments.