);

De generatiekloof

De generatiekloof

Mijn dochter is 8 en speelt sinds een paar weken Minecraft op haar ene tablet en kijkt ondertussen YouTube filmpjes van een Amerikaans gezin, dat computerspelletjes speelt, op een andere. Uiteraard check ik even waar ze zo geboeid naar kijkt en het is heel onschuldig allemaal. Daarnaast pikt ze ondertussen ook heel veel Engels op. En ze heeft er lol in, dus ik vind het prima. Maar waarom die lol en wat is er zo leuk aan Minecraft? Ik vind er werkelijk geen hol aan. Je bouwt een huis op een stuk grond en dan wat? … Je bouwt er nog eentje? Het spel is grafisch heel slecht vormgegeven en er zit geen spanningselement in. En dochterlief bouwt en bouwt maar en zegt zelf dat het een beetje verslavend is. Hier ontstaat duidelijk een generatiekloofje of zeg maar gerust kloof, want ik kan me er NIETS bij voorstellen.

Nou schelen we ook 38 jaar, dus het is onvermijdelijk dat er momenten zijn dat ik mij niet meer in kan leven in haar belevingswereld hoe graag ik dat ook wil en hoe hard ik het ook probeer. “Kom mam, probeer het ook een keer, het is echt hartstikke leuk!”, zei ze. Dus ik heb het geprobeerd, maar word er echt gewoon chagrijnig van. Niet leuk, niet spannend en dus al helemaal niet verslavend.

En ik ben echt een moeder die met gekke stemmetjes de poppen en knuffels doet leven, wat ze geweldig vindt. En die een muziekje opzet en samen met haar in de woonkamer danst en gek doet. Ik voel me echt geen ingekakte 40 plusser. Een kind houdt je absoluut jong. Maar ik stam nog uit een tijd dat we alleen op woensdagmiddag en tegen zessen kinderuitzendingen hadden met de fabeltjeskrant, die we keken op onze zwart/wit tv. Hoe kan het dan ook anders dat er een moment komt dat ze me voorbij gaat, dat mama het niet meer bij kan benen. Ik moet helaas bekennen dat dit moment al is aangebroken. En daar word ik niet uitermate blij van kan ik je vertellen.

Tell me…heb jij ook al van die momenten?

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 6

  1. Birgit

    mei 20, 2016 at 09:41

    Hier ook een moeder die Minecraft niks aan vind en niet snapt waarom zoonlief hier helemaal in op kan gaan.
    En dan scheel ik maar 23 jaar met mijn oudste.



    1. Esmée

      mei 20, 2016 at 10:24

      Dan kunnen we constateren dat je ook met 23 jaar verschil in leeftijd een generatiekloof(je) kunt hebben ;-) Dank voor je reactie Birgit!



  2. Lodi

    mei 20, 2016 at 02:42

    Hier is mijn oudste van 8 sinds enkele weken ook helemaal in minecraft en ook ik snap er maar weinig van. Nou ben ik ook 40+ en ze liggen hier echt in een deuk wanneer ik vertel dat wij 'vroeger' 2 nederlandse tv zenders hadden en alleen op woensdagmiddag naar de kinderbios keken. Op school hebben ze hele gesprekken over minecraft, ik laat hem maar...



    1. Esmée

      mei 20, 2016 at 04:02

      Haha, Lodi wij zijn van dezelfde generatie. Woensdagmiddag kindertv en 's avonds de Fabeltjeskrant. Dat is niet te bevatten voor kinderen van nu.



  3. Frederique

    mei 21, 2016 at 11:14

    Haha ok hier dus nog eentje. De kleinste (9) speelt Minecraft, al maanden nu en hij heeft er nog steeds lol in. Ik krijg er koppijn van, vind het echt superlelijk gemaakt en begrijp niet waarom dat zo lelijk moet eerlijk gezegd - dat zou grafisch toch veel mooier moeten kunnen? Nu heb ik de kleine man vorige week voor zijn verjaardag een Minecraft boek gegeven, daarin staat allemaal uitleg over hoe je bepaalde dingen moet bouwen en daar is hij nu heel geduldig mee bezig. En hij volgt ook een vlogger die volgens de kleine man "de beste Minecraft speler is van de hele wereld. Hij doet ook wedstrijden en wint elke keer". Eh...ja daar kan ik me dus al helemaaaaaaaaal niets bij voorstellen!!



    1. Esmée

      mei 21, 2016 at 11:38

      Haha Frederique...EXACT! Ben blij dat ik dus niet de enige ben.



This thread has been closed from taking new comments.