);

Op stap met een tweeling

Op stap met een tweeling

Voordat mijn tweeling Olaf en Xavier er waren kon ik makkelijk even snel weg wanneer ik wilde. Of het nou ging voor een kleine boodschap of dat ik met het openbaar vervoer de bus pakte en zo even naar de stad ging. Nu is dat een heel ander verhaal natuurlijk, en dat zal iedere moeder wel beamen…

Toen Olaf en Xavier nog echt baby waren deed ik dat ook wel hoor. Even hup snel in de wieg van de kinderwagen en gaan met die banaan. Slapen deden ze toch wel in die wiegbak. Lekker knus tegen elkaar aan. Maar naar mate ze groeiden en echt de slaapjes nodig hadden en nog steeds hebben is het plannen geblazen.

Niet dat je nooit meer weg kan natuurlijk en natuurlijk kunnen ze nog steeds slapen in de kinderwagen, maar toch is het nu helemaal anders. Nu houd ik rekening met hun slaapjes en tijden. Het komt tegenwoordig zelfs voor dat er niet eens een slaapje meer wordt gedaan in de ochtend. Maar ook dat weet ik nooit van te voren, ligt eraan hoe laat ze in de ochtend uit bed zijn en ook aan hun humeur. Gelukkig zijn ze vaak super vrolijk trouwens.

 

Problemen in het OV met een tweeling

Zo was er vorige week ook een aflevering van Radar op TV waarin een tweeling mama niet met haar kinderwagen de bus in mocht. Dat mocht niet omdat ze een kinderwagen had waar de zitjes naast elkaar zitten. En die kan alleen via de achteringang naar binnen. Maar die beste mevrouw mocht die ingang niet gebruiken omdat de regels zijn om voorin in te stappen. Natuurlijk regels zijn regels, maar kom op zeg je kan toch wel een uitzondering maken  in dit geval ? Nee mevrouw moest maar zorgen voor een andere kinderwagen zodat ze wel voorin in kan stappen. Gewoon belachelijk voor woorden.

Het beste bedrijf HTMbuzz heeft daarom ook de koude douche mogen ontvangen, natuurlijk in mijn ogen helemaal terecht. Inmiddels heb ik vernomen dat ze hun regels hierop hebben aangepast, dat is dan natuurlijk wel weer een pluspunt. Alleen jammer dat die beste chauffeur niet gewoon meteen een oogje dicht kneep en de beste mevrouw niet gewoon in liet stappen.

Hopelijk was die uitzending van Radar een voorbeeld voor alle bedrijven die nu nog moeilijk doen als men met een dubbele kinderwagen aan komt zetten, of misschien wel en iets bredere rolstoel. Zou ook fijn zijn als winkels zich eens aan een minimale breedte van een looppad zouden moeten houden. Wat een verademing zou dat zijn voor de rolstoelers en de mama’s met de dubbele kinderwagens. 

Meer lezen over Margareth's leven met haar tweeling?

Op stap met een tweeling

Op stap met een tweeling

Voordat mijn tweeling Olaf en Xavier er waren kon ik makkelijk even snel weg wanneer ik wilde. Of het nou ging voor een kleine boodschap of…

Het eerste jaar met een tweeling

Het eerste jaar met een tweeling

Inmiddels zijn Olaf en Xavier 1 jaar en kunnen nu terug kijken naar het eerste jaar met een tweeling. Hoe hebben we het ervaren? Was het zwaar…

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Hebben tweelingen nu echt veel…

Wanneer ik samen met onze tweeling boodschappen ga doen, krijg ik vaak te horen dat het wel leuk is zo met z’n tweeën. Dat ze elkaar hebben…

Margareth (Miss Mags), 35 jaar en ik woon in Brabant. Woon samen met mijn vriend en onze twee honden en op 28 februari 2015 ben ik bevallen van een tweeling, Olaf en Xavier. Op mijn eigen blog (Miss Mags) schrijf ik met veel liefde en plezier voornamelijk over lifestyle, beauty en fashion. Maar ik schrijf ook over mijn privé, zoals over de tweeling en dingen die mij zoal bezig houden.

Naast het bloggen, zorgen voor de tweeling én de andere bedrijvigheden ben ik vooral bezig met mijn webwinkel in muurstickers (Mudeco – Topmuurstickers). Alsof dit al niet druk genoeg is ben ook nog bezig met mijn eigen bedrijf in grafisch design en webdesign en doe ik ook voor enkele andere bedrijven hun webmanagement. 

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.