);

Blogtips: Meer bereik met minder volgers op Facebook

Blogtips: Meer bereik met minder volgers op Facebook

Veel volgers op Facebook wil helemaal niet zeggen, dat de pagina succesvol is. Op het oog is het heel wat wanneer je 5.000 volgers hebt, maar veel pagina’s hebben deze volgers niet op puur organische wijze verkregen. Nu is het ook zo dat er nauwelijks pagina’s zijn van meer dan 500 volgers die puur organisch gegroeid zijn. Vaak stagneert dan de groei en zal je door middel van leuk win-acties en adverteren het volgersbestand verder laten toenemen. Dat is niet erg, dat hoort erbij.

Na zo’n win-actie of advertentieronde zijn er altijd weer mensen die je pagina ont-leuken. Daar doe je niets aan. Denk maar zo, dat dit niet jouw fans zijn en dat je die dan beter kwijt dan rijk bent. Wat je nooit moet doen is je pagina laten groeien door aan een Like voor een like te doen, zoals ik in een van de vorige Blogtips heb geschreven of nog erger door likes te kopen. Daarmee garandeer ik je een slecht scorende pagina met minimale interactie.

 

Meer volgers = minder interactie

Niet waar hoor. Natuurlijk is het zo, dat hoe groter de pagina, je voor je gevoel meer afstand hebt tot je volgers. Immers is het zo, dat wanneer je er nog 200 hebt een groot deel hiervan je vrienden en familie zullen zijn. En zij zijn je trouwste fans. Maar of je er nu 1000, 5.000 of 25.000 hebt, dat maakt geen verschil meer. Nogmaals, het maakt wel verschil in de wijze waarop je die aantallen volgers verkregen hebt.

Grote pagina’s kunnen heel goed veel interactie hebben. Kijk naar de pagina van bijvoorbeeld Love2BeMama. Deze pagina heeft bijna 28.000 volgers en niet zelden bereikt zij in een week tijd de helft in dit aantal aan acties. Dus 14.000 mensen die berichten liken, hierop reageren en deze delen. Je kunt niet zeggen dat dus 50% van de volgers reageert, want dat zullen ook vaak dezelfde personen zijn. Maar het is absoluut een indicatie van de interactie op deze pagina. Zeker wanneer je dat dan bijvoorbeeld vergelijkt met een pagina als Mama en Zo, die ruim 31.000 volgers heeft, maar het soms slechter doet dan mijn pagina met ruim 900 likes. Met mijn pagina Website4Mama zit ik vaak rond de 60%.

 

Hou andere pagina’s in de gaten

Hoe ik dit weet? Door via mijn statistieken bepaalde pagina’s in de gaten te houden. Je gaat hiervoor naar je pagina, klikt op “statistieken” en scrollt naar beneden. Ga naar “pagina’s om in het oog houden” en klikt op “pagina toevoegen”. Je kunt zien hoeveel likes deze pagina’s hebben gescoord in een week tijd, hoeveel berichten ze hebben geplaatst en hoeveel acties hierop geweest zijn. Wanneer je klikt op de naam van een pagina dan zie je de meest interactieve berichten van de afgelopen week. Handig om op die manier te leren wat dus blijkbaar werkt en wat niet.

Ik hou onderstaande pagina’s in de gaten. Dit zijn mijn directe concurrenten als het gaat om exposure voor webshops. Als je dan kijkt naar de interactie op deze pagina’s, dan doe ik het met Website4Mama niet slecht. Voor een paar weet ik bijvoorbeeld dat ze aan like 4 likes doen of hebben gedaan. I rest my case….

concurrenten op Facebook

 

Waar moet je naar streven?

Wil je groeien met je pagina, dan moet je streven naar een gemiddeld aantal acties van minimaal 25% van je totale aantal volgers. Dus heb je 200 volgers, streef dan naar 50 acties. En heb je 1000 volgers streef dan naar minimaal 250 acties in de week. Dat betekent vaak dat je meer berichten in de week moet gaan plaatsen en soms zelfs per dag meer dan eens een bericht deelt.

Hoe je meer interactie krijgt en sneller groeit met je pagina vertel ik je in een volgende Blogtips!

Groeien met je Facebookpagina? Vraag een analyse aan. Deze kost €30,- excl. Btw en dan weet ook jij voortaan hoe je kunt groeien op Facebook en meer interactie krijgt.

 

 

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 2

  1. Linda

    feb 22, 2016 at 08:31

    Leuke weetjes weer! :-) Gelukkig doe ik het qua acties dan prima, dat is leuk om te weten! Vond het inderdaad lastig inschatten wat dan goed is qua acties. (iets onder de 50%)  2. Linda

    feb 23, 2016 at 06:01

    Zelf kijk ik naar de edge rank, volgens het programma zelf is boven 20 beter dan gemiddeld en 30 uitzonderlijk goed. Ik was tijdje gedropt naar de 22 maar zit nu gelukkig weer rond de 50.This thread has been closed from taking new comments.