);

Een schattige origami boekenlegger

Een schattige origami boekenlegger

Van 9 tot 15 februari is de “Doe eens vriendelijk” week. De week bij uitstek om anderen een leuk cadeautje te geven. Gewoon iets kleins waarmee je laat zien dat je hem of haar enorm waardeert. En met alles wat er gebeurt in de wereld een mooie moment om dit samen met je kind te doen en je kind te laten zien hoe het ook kan. Deze schattige boekenlegger is een leuk cadeautje dat je samen kunt maken. 

 

Boekenlegger hart

Voor deze boekenlegger heb je alleen een pak vouwblaadjes nodig (10x10cm of groter). En wat stiften om er leuke teksten op te zetten.

Volg de stappen hieronder en je hebt het zo onder de knie. Maak er meerdere en deel ze in de week van 8 februari uit.

 

Zo maak je de boekenlegger

Vouw het blaadje dubbel en weer open. Draai het blaadje een kwartslag en vouw het nog een keer dubbel en weer open.

boekenlegger hart  boekenlegger hart  

 

Vouw de onderkant naar het midden. Draai het blaadje om en vouw de onderste hoeken schuin naar de midden vouw toe.

boekenlegger hartje  boekenlegger hartje boekenlegger hartje

 

Draai het blaadje weer om en vouw de punt naar boven (op vouwlijn). Draai het blaadje nogmaals om. Open een van de hoekjes onderaan en vouw het open, je krijgt zo een driehoekje. Doe dit ook aan de andere kant.

boekenlegger hartje  boekenlegger hartje boekenlegger hartje

 

Vouw het puntje links onderaan naar de net gemaakte driehoek zodat je een ruit krijgt. Doe dit ook aan de andere kant. Vouw de punten van de ruitjes om naar het midden van het ruitje.

boekenlegger hartje  boekenlegger hartje rood boekenlegger hartje  

Draai het blaadje een kwartslag. Vouw de onderkant naar het midden. Doe dit ook aan de andere kant.

boekenlegger hartje  boekenlegger hartje

 

Draai het vouwwerk zodat je hart weer goed voor je ligt. Vouw de onderkant naar boven waarbij je de hoeken in de driehoekjes bovenaan stopt. Je boekenlegger is nu klaar!

boekenlegger hartje  boekenlegger hartje  boekenlegger hartje

 

Je vindt hier nog veel meer leuke knutselprojecten en  DIY's!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.