);

Knutselen met kerst: kerstboom origami

Knutselen met kerst: kerstboom origami

Een van de dingen waar ik elk jaar weer blij van word is wel de periode rond kerst. De huiskamer is weer gezellig versierd en er staat natuurlijk ook weer een mooie kerstboom. Ook als je buiten loopt ziet het er heerlijk knus uit met al de verlichte struiken en bomen in de tuinen. Het is voor mij ook de tijd om lekker te freubelen aan leuke nieuwe versieringen samen met Sien. Samen zitten we lekker aan de tafel en al knippend en plakkend maken wij de tofste versieringen. Samen knutselen we met kerst dit keer kerstboom origami.

 

Kerstboom origami

Dit keer heb ik ook voor jullie een leuke kerst knutsel: een kerstboom origami. Alles wat je nodig hebt is een vouwblaadje en eventueel wat lijm. Vouw je mee?

Zo vouw je de kerstboom

Vouw eerst het vouwblaadje diagonaal en vouw het weer open. Vouw nu de punten rechtsonder en linksboven naar de midden vouwlijn (vouw ook dit weer terug). Vouw de punt waar de vouw lijnen samen komen een klein stukje om. Vouw nu de beide punten weer naar het midden toe, zodat er een vlieger vorm ontstaat.

kerstboom origami knutselen

 

 

 

 

 

 

Vouw beide punten van de zijkant naar de midden vouwlijn en vouw beide weer open. Vouw de onderste punt naar boven, zodat de 3 laatste vouwlijnen samen een driehoek vormen.

kerstboom origami knutselen

 

 

 

 

 

 

 

Vouw de punt nu weer een stukje terug. Vouw ten slotte nog de 2 punten aan de zijkant weer terug. Plak nu eventueel alles vast en draai het om. Je kerstboom is klaar.

kerstboom origami knutselen

 

 

 

 

 

 

 

Meer knutselideeën voor kerst

Het leuke van deze origami kerstbomen is dat je het voor meerdere dingen kunt gebruiken. Je kunt ze in de kerstboom hangen of er een leuke slinger mee maken. Maar je kunt de kerstboom ook gebruiken voor een kerstkaart of de menu kaarten.

» Kijk hier voor: meer knutselideeën

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.