);

Familievakantie in Portugal met ridders en draken

Familievakantie in Portugal met ridders en draken

Portugal als een spannende vakantiebestemming voor het hele gezin. Steeds meer Nederlanders ontdekken de vele kastelen in het Zuid-Europese land waar het vooral voor kinderen leerzaam en spannend is. Ze leren er over draken, jonkvrouwen, koningen, koninginnen en veldslagen, genieten van fenomenale uitzichten en kunnen er zelf voor ridder spelen.


1. Lissabon, Joris en de draak

Het Castelo de São Jorge is één van de meest indrukwekkende monumenten van Lissabon. Het kasteel is honderden jaren oud, vele keren herbouwd en gerenoveerd en herbergt een museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de stad. São Jorge kennen de Nederlanders als Sint Joris, de held die vocht tegen de grote gemene draak. Elke zondag worden hier activiteiten georganiseerd voor families met kinderen. Speel spelletjes van vroeger, strijd als een echte ridder of probeer de Romeinse wapens uit.

 • Eet zoete Pasteis de Belém
 • Neem de kabelbaan en zweef boven de stad

 

2. Tomar, ridders en kruistochten

In het midden van het land, in Tomar, staat het Christusklooster en kasteel van de Tempeliers. Deze gebouwen staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, want alle pracht en praal uit vroegere tijden is hier bewaard gebleven. De orde van Tempeliers - bekend van de kruistochten - is omgevormd tot de Christusorde. Een ridder zul je hier dus niet meer tegenkomen.

 • Bezoek het waterrad bij het Parque do Mouchão midden in de stad
 • Proef de zoete ‘Fatias de Tomar’

 

3. Sintra, zoektocht naar de Koninklijke schat

De stad Sintra was vroeger een geliefde plek voor koningen en edelen. Er zijn meerdere paleizen en kastelen overgebleven uit deze tijd, waaronder het Palácio da Pena waar het interieur nog is zoals in de tijd van de vroegere koningen. Hier schrijd je als een heuse koning door de troonzaal. Je kunt deelnemen aan een zoektocht naar de koninklijke schat. Hierbij word je meegenomen op een mysterieuze ontdekkingstocht door de geschiedenis en in de natuur van het park.

 • Ga ponyrijden in het park van Pena
 • Ga een dagje naar het strand of het zwembad

 

4. Mafra, de chaotische monnik

In het indrukwekkende Palácio Nacional de Mafra zijn de gidsen verkleed als personages uit het tijdperk waarover ze vertellen. De bezoekers worden ontvangen door een monnik die erg chaotisch is, slecht ziet en de bezoekers door de war brengt met zijn broers die binnenkomen tijdens het bezoek. 

 • Bezoek het typische kleidorp van José Franco
 • Neem een kijkje bij het opvangcentrum voor wolven

 

5. Marvão, kasteeltoren beklimmen

Het kasteel van Marvão ligt op het hoogste punt van dit toch al hoog gelegen vestingstadje. Beklim de toren van het kasteel voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Dit kasteel diende als verdediging tegen de Spanjaarden die slechts een paar kilometer verderop zaten.

 • Dwaal door de witte straatjes van dit middeleeuwse stadje, een uitstekende plek voor verstoppertje
 • Maak een wandeling door de omgeving

Lees ook: naar Portugal met kinderen van collega Yvonne van der Laan

Ga je naar de Algarve? Check dan eens dit blog over Ponta da Piedade of deze met Carvoeiro tips

Ga jij deze zomer naar Portugal? Of ga je naar een ander vakantieland?

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 1

 1. Vlijtig Liesje

  jul 19, 2016 at 10:28

  Wauw dat kasteel is zo weggelopen uit een sprookje! Ik wist niet dat Portugal zulke mooie kastelen had!

  HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.