);

HUPSAKEE: het koningslied van deze koningsspelen

HUPSAKEE: het koningslied van deze koningsspelen

Heb jij kinderen in de basisschoolleeftijd, dan zal je dit lied ondertussen ook mee kunnen zingen. Hier bij ons thuis, oefenen de jongens dagelijks het lied en dansje voor de Koningsspelen.

 

Iedereen die doet weer mee, Met de nieuwe Hupsakee

Stamp op de grond en klap maar mee , Hupsa-hupsa-hupsakee

Ga omhoog en naar benee, Met de nieuwe Hupsakee

We voelen ons echt heel oké , Hupsa-hupsa-hupsakee

 

De koningsspelen

HUPSAKEE heet het Koningsspelen lied van 2016. Elk jaar wordt er namelijk een nieuw lied geschreven, gezongen en gedanst. Jongens en meisjes van Kinderen voor Kinderen zingen het lied in. Naast dat de kinderen de tekst oefenen om tijdens de  Koningsspelen mee te kunnen zingen. Moeten ook de danspasjes uit het hoofd geleerd worden. En dat zijn echt nog niet zo heel gemakkelijke pasjes, kan ik wel vertellen.

 

Wat zijn de koningsspelen

Maar wat zijn de Koningsspelen nou precies? De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie nemen jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen. Een overweldigend succes.

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen.

 

Wanneer zijn de Koningsspelen?

In 2016 zijn de Koningsspelen op vrijdag 22 april. Bij ons op de basisschool worden de kinderen gewoon om half negen verwacht. Eerst gaan ze allemaal naar buiten waar de Koningsspelen zullen worden geopend met zingen  en dansen van het lied. Vervolgens krijgen de kinderen een ontbijt. Aangeboden door Supermarkt keten Jumbo. Bij het ontbijt ligt de nadruk op ‘samen ontbijten’. Samen ontbijten om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen. Hierna is de Koningsspelen sportdag en gaan de kinderen spelletjes doen. Hierbij ligt de nadruk op bewegen, hoe belangrijk en leuk dit is. Er wordt door de organisatie op school altijd goed rekening gehouden met het weer. Dus wanneer het slecht weer zal zijn zullen er spelletjes binnen gedaan kunnen worden.

De kinderen worden gevraagd om in het oranje gekleed naar school te komen. Hier zijn ze alweer dolenthousiast en hebben er zin in (maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ze daarna vakantie hebben!)

Ben jij benieuwd geworden naar het Koningslied? Of zoek je meer informatie? Neem eens een kijkje op Koningsspelen.nl

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.