);

Lekker bewegen

Lekker bewegen

Een kind heeft voldoende lichaamsbeweging nodig. Dit is belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling. Zo worden bijvoorbeeld de spieren getraind en conditie wordt op die manier opgebouwd. In deze tijd groeien kinderen op met computers (tablet) en televisie kijken. Zorg dus dat je kinderen lekker bewegen. En nee je hoeft er echt niet mee naar de sportschool.

 

Lekker bewegen: Buitenspelen

Mijn kinderen zijn dol op computeren, maar spelen ook erg graag buiten. De oudste twee voetballen graag. Ook spelen ze graag tikkertje of verstoppertje, hierbij klimmen en klauteren ze in de speeltuin op de toestellen. Milan scheurt graag samen met zijn vriendjes op hun loopfietsen achter elkaar aan door de steeg. Buitenspelen geeft de kinderen dus voldoende uitdaging om lekker hun energie kwijt te raken en zo krijgen ze voldoende beweging.

 

Lekker bewegen in de Binnenspeeltuin

Als het regent gaan we ook regelmatig naar een binnenspeeltuin. In Groningen hebben we er twee. Hier kunnen ze goed hun energie kwijt. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om te klimmen, kruipen glijden etc. De jongens kunnen zich hier echt uren vermaken.

 

Lekker bewegen in het bos of park

We bezoeken ook regelmatig een bos. We hebben verschillende leuke bossen in de omgeving. Een bos biedt volop uitdagingen: rennen, klimmen maar ook het zoeken van beestjes is favoriet. Klimmen op omgevallen bomen en rennen over de bulten.  Klimmen in de bomen en verstoppertje spelen. En ja papa en mama lopen en rennen verplicht mee.

We hebben ook een erg leuk park (Stadspark) in Groningen waar we met mooi weer graag heen gaan.  Hier is een super leuke en best grote speeltuin. Deze speeltuin is vorig jaar net vernieuwd en bied veel uitdaging. Daar is ook een grote kinderboerderij bij en kunnen kinderen tegen betaling een rondje op de pony. In de zomer gaan we ook regelmatig naar een strandje of naar het zwembad.

 

Lekker bewegen: Stoeien

Met drie jongens in huis ontkomen we hier niet aan. En is niet alleen erg leuk, maar je verbrandt er ook nog eens enorm veel calorieën mee. Het liefst vallen ze je met z'n drieën

tegelijk aan. En hoe wilder hoe beter! Zo raken ze niet alleen veel energie kwijt, het is ook goed voor de onderlinge band. Goed voor hun zelfvertrouwen, reactie vermogen en ze leren bikkelen/doorzetten.

 

op de fietsLekker bewegen: op de fiets naar school

Tja nu moet ik natuurlijk eerlijk zijn.. Ik probeer zo veel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Maar eerlijk is eerlijk, ik pak de auto als het regent of heel erg koud is. Maar ik denk dat we zeker voor 75% op de fiets naar school gaan.

Dit zijn leuke manieren om lekker te bewegen. Justin en Dylan spelen selectie voetbal en trainen daardoor twee keer per week en dan nog een wedstrijd. Zij vinden dit erg leuk en beleven hier veel plezier aan. Sporten is leuk, maar je moet er wel plezier in hebben. Milan zit op zwemles en wil ook heel erg graag op voetbal. Die traint soms mee met de pups.

En wat ik er nu zo leuk aan vind, is dat ik zelf zo stiekem ook heel wat lichaamsbeweging krijg.

En zo vind ik het ook niet zo erg als ze een keertje wat langer gamen of televisie kijken, want lekker bewegen doen ze toch wel. 

Redactie: wij zijn op zoek naar leuke (regionale of landelijke) sportverenigingen voor onze pagina over Sport en Spel. Weet jij een leuke? Plaats je reactie hieronder!

Het juiste formaat fiets kopen voor je kind

Het juiste formaat fiets kopen…

Om mij heen merk ik dat veel ouders dit nog best lastig vinden. Hoe kies ik de juiste fiets voor mijn kind? Milan kan al erg goed fietsen…

Avonturenpark Hellendoorn is 80!

Avonturenpark Hellendoorn is 80!

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het nieuwe seizoen van Avonturenpark Hellendoorn. Ze bestaan alweer 80 jaar. Speciaal daarvoor…

Je kind veilig vervoeren op de fiets

Je kind veilig vervoeren op de…

Het mooie weer komt er weer aan, we willen graag lekker gaan fietsen met ons kleintje. maar vanaf wanneer mag een baby eigenlijk mee op de…

Hi, mijn naam is Yvonne en ik ben moeder van 3 zonen: Justin, Dylan en Milan. Beauty daar heb ik mijn hele leven al iets mee, ik ben schoonheidsspecialiste en daarnaast ook nog visagiste. Als visagiste heb ik door heel Nederland gewerkt, fotoshoots en met bekende Nederlanders. Maar na de geboorte van mijn derde zoon wilde ik iets anders. Ik ben mijn eigen beautyblog gestart maar sinds een paar jaar heb ik al mijn tijd en passie gestopt in mijn online magazine voor Veganisten: vegalifestyle.nl

 

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    dec 18, 2015 at 02:52

    Helemaal mee eens! Voldoende beweging is heel belangrijk voor kinderen. Ik wil zelf ook altijd de beweegnorm halen!

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.