);

Sinterklaas stress?

Sinterklaas stress?

Ik had mij er helemaal op voorbereid, Sinterklaas stress bij mijn dochter. Want nu Sien 3 is, maakt zij alles veel bewuster mee. Op het kinderdagverblijf werd vorige week al druk voor de grote dag geknutseld. Ook de kinderen om haar heen waren er volop mee bezig. Sinterklaas was verdwenen in de mist, en oh wat als hij nou de weg niet meer vindt? Met alle indrukken om haar heen, moest de stress toch wel toeslaan?

 

Sinterklaasjournaal

Maandag 9 november was het zover, de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal. En met de pepernoten in de aanslag, zette ik voor Sien de televisie op NPO. De pepernoten waren uiteraard helemaal goed, maar het Sinterklaasjournaal? Nee, dat vond Sien “niet leuk” want er moest natuurlijk Dora worden gekeken.

En daarmee begon voor mij de teleurstelling. Ik had mij er echt op verheugd dit jaar. Het eerste jaar dat Sien echt bewust het grote feest zou mee maken, en alle leuke spanning er om heen. Wat een domper zeg. En de intocht afgelopen zaterdag was ook al niet veel beter.

 

Sinterklaasstress?

Het is heerlijk om te zien, de verwachting op het gezicht van de kinderen rondom Sinterklaas. De spanning die er heerst. Kinderen kijken er echt naar uit. Maar wat als spanning en verwachting omslaat naar stress en slapeloze nachten? Omdat het voor mij de eerste “echte” Sinterklaas voor Sien zou zijn, ben ik mij daar eens in gaan verdiepen. Hoe laat je een kind eigenlijk wennen aan Sinterklaas en er vooral plezier aan beleven? 

 

Vast een heel gezellig Sinterklaas feest!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.