);

Salzburg met kinderen

Salzburg met kinderen

Salzburg is een ideale vakantiebestemming. Je rijdt er in een dag naar toe en er is ontzettend veel te doen. De stad zelf heeft een wat suf imago, maar dat blijkt geheel onterecht te zijn. En Salzburg is heel leuk om met kinderen te ontdekken. Wij verzamelden wat tips voor je met activiteiten in en rond Salzburg.

 

Wat is er allemaal te doen in Salzburg met kinderen?

Haus der Natur

Houden jouw kinderen van NEMO en Naturalis? Dan mag je Haus der Natur niet missen. Dit is het natuur- en techniekmuseum van Salzburg. Hier sta je oog in oog met een T-rex, loop je tussen de vissen door, leer je alles over het menselijke lichaam en mag je zelf van alles uitproberen in het science-gedeelte. Er is binnen een picknickgedeelte, maar het restaurant heeft ook smaakvolle gerechten voor een vriendelijke prijs op de kaart staan.

Hellbrunn

Schloss Hellbrunn en de Wasserspiele

Ten zuiden van Salzburg ligt Schloss Hellbrunn prachtig in een park. Het slot is nooit gebouwd om in te wonen, maar als plek om een feestje te vieren. De ontwerper hield wel van een geintje en dat kan je zelf ervaren bij de Wasserspiele. Hier word je verrast door fonteinen die uit de meest rare hoeken en natuurlijk volstrekt onverwachts water spuiten! Trek je regenjas aan of zorg dat je droge kleren bij je hebt. Je kan natuurlijk ook proberen goed uit te kijken…. Na de Wasserspiele loop je verder het park in. Terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen zijn in de mooie speeltuin kan je zelf even kijken bij het prieeltje uit de Sound of Music.

Untersberg

Untersberg

Combineer een bezoekje aan Schloss Hellbrunn met de Untersbergbahn. Deze 2800 meter lange kabelbaan brengt je naar de top van de Untersberg. De gondel scheert af en toe rakelings langs de rotswand en het uitzicht is prachtig. Bovenop de berg kan je daar nog rustig van genieten of een mooie wandeling maken. In mei stonden we met onze zomerkleding middenin de sneeuw. Dit zal in de zomer minder zijn, maar wie weet heb je geluk en tref je toch wat van dit winterse goedje aan.

 

Zoutmijn

 

Zoutmijn van Hallein

Salzburg is rijk geworden door de zoutwinning en er zijn meerdere zoutmijnen te bezichtigen. Bij Salzwelten weten ze hoe ze een bezoek aan de zoutmijn leuk kunnen maken voor het hele gezin. Absolute topper zijn de glijbanen waarmee je dieper de mijn in gaat, de kinderen hebben het er maanden later nog over. Ook ga je een stukje met een boot en een treintje. De zoutmijn bij Hallein is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar.

Marionettentheater

Marionettentheater

Salzburg heeft een lange muziekgeschiedenis. We kennen allemaal Mozart en de Sound of Music. Ook nu kom je in Salzburg overal muzikanten tegen en struikel je bijna over de theaters. Maak je bezoek compleet door ook dit stukje van de geschiedenis te ervaren. Met kinderen is het Marionettentheater een aanrader. Het theater is erg mooi en dankzij de bekende verhalen die worden gespeeld is de taal geen barrière.

Ben jij al naar Salzburg geweest met je kinderen? Wat vond jij ervan?

» Lees ook: gezinsvakantie in de Oostenrijkse bergen en vakantie in Oostenrijk: Stubai (Tirol)

En dit blog over Salzburgerland met kinderen van mamalies.nl geeft ook meer leuke informatie

 

Meer inspiratie nodig voor je vakantie? Lees dan eens onze andere posts met leuke vakanties.

Salzburg met kinderen

Salzburg met kinderen

Salzburg is een ideale vakantiebestemming. Je rijdt er in een dag naar toe en er is ontzettend…

Dit mag je niet missen in Zweden

Dit mag je niet missen in Zweden

Zweden is een kindvriendelijke vakantiebestemming bij uitstek en veel minder ver dan je in eerste instantie denkt.…

Hoi! Ik ben Saskia, 36 jaar oud, getrouwd en mama van Maureen (7) en Camiel (5). Ik werk 32 uur per week bij een gemeente en blog over vakanties en uitjes met kinderen op KidsErOpUit. In de vakanties verken ik samen met mijn gezin alle uithoeken van Europa en in de weekenden ontdekken we Nederland. In de tijd die daarnaast over blijft kruip ik graag achter mijn naaimachine, lees ik een boek en ga ik met mijn man naar het theater. Of dat allemaal in een week van 7 dagen past? Stt, niet verder vertellen, mijn week heeft gewoon een dag extra.

Tenminste, dat denk ik…. 

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.