);

Stressvrij met je kids in het vliegtuig op vakantie

Stressvrij met je kids in het vliegtuig op vakantie

De vakantie periode komt eraan. De plannen zijn gemaakt of er wordt druk gesproken over ‘wat we dit jaar eens zullen doen’.  Ouders met kinderen die nog niet de basisschool leeftijd hebben, vertrekken misschien al richting de zon. Zie jij er tegen op om dit jaar te gaan vliegen met je kinderen? Want wat, wanneer ze de hele vlucht huilen, niet willen slapen, onrustig zijn enzovoorts.

Met avontuurlijke ouders en een tante in Amerika, hebben mijn kinderen al veel gevlogen. De oudste vloog voor de eerste keer toen hij 5 maanden oud was. Mee met onze huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek. In al die jaren ben ik wijzer geworden qua vliegen met kinderen. Dus hoe kan je ontspannen je vakantie beginnen, met de drukte op de luchthavens, de hitte, het lange wachten en een onrustig kind?

Hier een aantal tips om relax met de  vakantie te kunnen beginnen en relaxt op de bestemming aan te komen.

  • Is jouw kindje nog klein, vraag dan een stoel, waarbij je tegen de muur aan kijkt. Aan deze muur kan een basket vast gemaakt worden waar je kindje in kan liggen en slapen.
  • Neem een speentje mee, geef de fles of wanneer de kinderen ouder zijn, laat ze op een snoepje zuigen op het moment van opstijgen. Dit voorkomt pijnlijke oren.
  • Let er op dat je een kindermenu voor je kinderen bestelt. Ook wanneer je tickets via een reisbureau boekt, moet je dit aangeven. Ik heb het zelf meegemaakt dat het bureau vertelde dat er geen kindermenu was, maar in het vliegtuig bleek dit wel aanwezig. Een kindermenu is niet alleen lekkerder voor kinderen ( tenslotte aangepast aan het kind) , ze hoeven ook minder lang te wachten.
  • Pas op wanneer je een overstap maakt met vloeistoffen. Ik heb hele flessen siroop weg moeten gooien omdat deze open waren gemaakt in het vliegtuig. Bij de overstap mag dit niet mee. Je kan beter bijvoorbeeld limonade siroop in 100cc flacons mee nemen.
  • Huur je een auto op de reisbestemming? Neem dan het eigen autozitje van je kind mee als handbagage. Misschien even een gesjouw op de luchthaven, maar je kind zit prettiger in het vliegtuig en het scheelt huren op de vakantiebestemming.
  • Vlieg je langer en heb je een eigen monitor met televisie en spelletjes. De oordopjes vallen vaak uit bij kinderen. Een eigen koptelefoon kan je veelal inpluggen bij de televisie.
  • Ook kinderen mogen handbagage mee nemen, pak kleine cadeautjes in en stop deze in de tas. Vooral wanneer je intercontinentaal vliegt, moet je drie uur van te voren aanwezig zijn, zorg dat ze zich kunnen vermaken met ‘iets’ nieuws.
  • Bereid je kind goed voor (vooral op het lange wachten). Hier vonden de jongens het boek ‘Ikke gaat vliegen’  van Els den Butter erg leuk en informatief voor dat we de weg naar Schiphol maakten.
  • Ook al vlieg je naar een zonnig oord. Vergeet niet een vestje mee te nemen. In het vliegtuig kan het best fris zijn.
  • Vlieg je met kleine kinderen dan mag je een tas met babyvoeding, luiers enzovoorts mee nemen. In het vliegtuig kunnen ze potjes opwarmen of voor warm water zorgen voor een fles.

Ik hoop dat ik jullie met deze tips een beetje op weg kan helpen bij het ‘vliegen met kinderen’. Voor diegene die nu al op vakantie gaan: Een hele fijne vakantie!

Heb jij nog meer tips? Laat ze achter in een reactie. 

» Lees ook: met je baby op vakantie van Gezin op Reis

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.