5 Bijzondere recepten met pannenkoeken

5 Bijzondere recepten met pannenkoeken

Pannenkoeken. De meeste Nederlanders zijn er gek op. Er is zelfs een nationale dag voor verzonnen: Nationale Pannenkoekendag! Hier in huis wordt minimaal 1x per maand pannenkoeken gegeten. Als ik namelijk aan mijn dochter vraag wat ze wil eten, dan is het steevast Pannenkoeken! Ik ben nogal van de gemakzucht, dus ik koop zo'n pak of maak ze zelf met meel van de molen uit een dorp hiernaast. Als echte Hollanders weten we allemaal hoe je pannenkoeken bakt. Dat is niet meer zo spannend. Dus ik verzamelde voor dit blog bijzondere pannenkoekrecepten van collega-bloggers. Van pannenkoeken met een heerlijke vulling tot een heuse pannenkoekentaart. Laat je verrassen!

 

5 bijzondere en verrassende recepten met Pannenkoeken

Pannenkoek met zalm en roomkaas

Pannenkoek met zalm

Ingrediënten:

500 ml melk
250 gr. Bloem
2 eieren
Snufje zout
Zalm
Roomkaas

Bereiding:

Doe de bloem in een kom en roer de melk erdoor. Wanneer je een glad beslag hebt, roer je de 2 eieren erdoor. Als laatste voeg je een snufje zout toe. Je hebt met dit beslag genoeg voor ongeveer 7 a 8 pannenkoeken. (Niet al te grote) Smeer na het bakken de pannenkoek in met roomkaas en beleg ‘m met zalm. Oprollen als een wrap en smullen!

Dit recept is afkomstig van Jamilla van Knutselen in de Keuken.

 

De perfecte flensjes

crepes

Ingrediënten:

125 gram bloem
1 eetlepel poedersuiker
mespuntje zout
1/4 liter melk koud!)
2 eieren
125 gram boter(gesmolten)

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje. Laat dit afkoelen. Meng de bloem, suiker en zout in een grote beslagkom. Voeg langzaam de koude melk toe. Dus niet in één keer, voor goede flensjes heb je liefde en geduld nodig. Dus geleidelijk de melk toevoegen en meng alles met een garde.

Voeg nu de twee eieren toe en mengen maar. Roer nu de gesmolten boter erdoor. Meng verder tot een glad beslag zonder klontjes! Laat je pan goed heet worden. Giet nu een beetje beslag in de droge pan met een pollepel. Geen boter toevoegen! Op middelgroot vuur bakken, omkeren, kort doorbakken, klaar.

Dit lekkere flensjesrecept is afkomstig van Frederique van Srsck.com.

 

Keurrijke Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart

Bereiding:

Je kan de mix maken met de ingrediënten die je zelf wilt. Met gewone zelfrijzende bakmeel, spelt of misschien zelfs havermout.

Met wat extra melk en een extra ei wordt het iets vloeibaarder zodat je mooie dunne pannenkoeken kunt bakken. Van het beslag heb ik telkens een deel er uit geschept en daar een druppeltje kleurstof (op gelbasis) doorgeroerd. Ik heb gekozen voor de kleuren rood, geel, groen en blauw omdat dit goede felle kleuren zijn. Van ieder kleurtje bakte ik vervolgens 4 a 5 pannenkoeken. Telkens met een beetje boter, een schepje beslag, wachten tot de ene kant droog is (halfhoog vuur) omdraaien en klaar.

et zoals spekkoek bestaat dit gewoon uit een toren van laagjes pannenkoek, natuurlijk met afwisselende kleuren. Vervolgens afgemaakt met wat poedersuiker en discobolletjes.

Dit recept is afkomstig van Linda van Mamaliefde.nl

 

Boekweitpannenkoeken met zalm, spinazie en champignons

Boekweit pannenkoeken

Ingrediënten:

200 gram boekweitmeel
4 eieren
600 ml amandelmelk
snufje zout
olie of boter om in te bakken
zak spinazie
bakje zalmsnippers
bakje champignons (in partjes gesneden)

Bereiding:

Meng het boekweitmeel met een snufje zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop het door elkaar. Voeg nu steeds een klein beetje  amandelmelk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat. Even doorroeren totdat je echt geen klontjes meer in je beslag hebt. Zet een pan op met een beetje olie. Als de olie heet geworden is, doe je de spinazie en champignons in de pan en roerbak je deze totdat de spinazie geslonken is en de champignons goudbruin. Laat tegelijkertijd een koekenpan goed heet worden en doe ook hier wat olie/boter/ghee in. Als de olie heet is, voeg je wat beslag toe. Let op: Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan nog niet heet genoeg was, dus laat die echt heel heet worden. Als de bovenkant van je pannenkoek droog is en er kleine luchtbelletjes aan de bovenkant zitten, dan kun je de pannenkoek met een spatel omkeren. Bak de boekweitpannenkoeken op een middelhoog vuur aan beiden kanten licht bruin. Als ze helemaal gaar zijn, strooi je de spinazie, champignons en zalmsnippers erover heen en serveer je ze meteen.

Dit lekkere pannenkoekenrecept is afkomstig van Karen van Dejlig.nl

 

Lasagne van flensjes

Lasagne van flensjes

Flensjes:

250 milliliter melk
120 gram bloem
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout

Saus:

50 gram boter
50 gram bloem
700 milliliter melk
100 gram blauwe kaas (kan ook weggelaten worden)
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
1 theelepel gemalen witte peper
1 kg paddenstoelen (Dat kunnen gemengde zijn, maar ook alleen champignons)
1 teen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

Extra:

200 gram geraspte kaas
Olijfolie om in te bakken
Roomboter om de schaal mee in te vetten

Bereiding:

Meng de bloem en het zout door elkaar. Roer de melk erdoor gevolgd door de eieren. Laat het beslag even rusten. Een half uur tot een uur. Bak ondertussen de paddenstoelen in een hete pan met wat olie tot het vocht verdampt is. Haal de paddenstoelen uit de pan en pers er een teen knoflook over. Strooi er ook wat rozemarijn op. Roer even door elkaar en laat verder afkoelen. Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter met de bloem. Laat een minuutje goed warm worden en roer en in één keer de melk door. Laat de saus op half hoog vuur en goed roeren indikken. Als de saus gaar is de blauwe kaas erdoor smelten. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en witte peper. Bak van het beslag dunne flensjes. Ik haalde 12 flensjes uit het beslag. Meng de saus met de paddenstoelen. Vet een ovenschaal in met boter. Leg een flensje op de bodem. Schep er een deel van de saus over. Bestrooi met wat kaas. Ga zo door tot alle flensjes op zijn. Eindig met saus over het laatste flensje. Verwarm de lasagne in een voorverwarmde oven (180 graden Celsius) in ongeveer 30 minuten. Hij is klaar wanneer alle kaas gesmolten is en de bovenkant mooi goudbruin is.

Deze fantastische Lasagne van flensjes is afkomstig van Esmée van es-factory.nl

Mag ik al deze lieve bloggers bedanken voor het doneren van hun pannenkoekrecept en hun schitterende foto's? Echt super!

Op zoek naar meer pannenkoek recepten? Kijk hier voor recepten van gezonde pannenkoeken van collega blogger Linda!

 

Meer recepten lezen

Een autovakantie naar het Gardameer

Een autovakantie naar het Gardameer

Ieder jaar weer is het Gardameer in Italië een geliefde bestemming voor veel vakantiegangers. En dat is ook niet zo gek, het is namelijk het…

Wandelen in Nederland: tips voor een actieve vakantie

Wandelen in Nederland: tips voor…

Iedereen die op zoek is naar een heerlijke wandelvakantie door prachtige weilanden en bossen hoeft absoluut niet ver te zoeken. In Nederland…

Last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap?

Last van bekkenpijn tijdens de…

Heb je last van bekkenpijn tijdens je zwangerschap? Helaas ben…

Reacties 3

  1. Vlijtig Liesje

    mrt 18, 2016 at 10:26

    Die eerste vind ik meteen heel bijzonder! Ik kom normaliter niet verder dan een plak ananas op de pannenkoek leggen.

    Huisvlijt



  2. Angela

    mrt 18, 2016 at 12:47

    Eigenlijk kies ik steeds weer voor een pannekoek met spek en stroop. Of ik ze nou zelf maak of dat we naar een pannekoekenhuisje gaan. Saai he eigenlijk!



  3. Yvonne Ufkes

    mrt 18, 2016 at 02:30

    Zelf vind ik de gewone pannenkoek met stroop ook het aller lekkerste.. Soms verstop ik er groentes in zoals de pompoenpannenkoek... Vanavond krijgen wij een pannenkoekenbuffet, ik ben benieuwd en laat me verrassen.



This thread has been closed from taking new comments.